VIDEO Incendiu puternic la un penthouse de pe Șoseaua Nordului din București. ISU: Risc de extindere

DE Alin Crișan | Actualizat: 11.10.2022 - 21:23
Incendiu - Foto: Antena3

Un incendiu puternic a izbucnit, marţi seară, la acoperişul unui apartament de tip penthouse de pe Şoseaua Nordului din Bucureşti, iar pompierii intervin cu mai multe autospeciale pentru stingerea acestuia.

SHARE

UPDATE 21:01: Incendiul a fost lichidat. Pompierii sunt în bloc și fac verificări. Total forțe angrenate: 20 autospeciale de stingere, 4 autoscări, 1 autospecială de descarcerare, 1 echipaj SMURD.

UPDATE 20:49: Incendiul este localizat.

UPDATE 20:40: Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a ajuns la fața locului. 

"Am ajuns la locul incendiului din Soșeaua Nordului nr. 96. Persoanele care sunt afectate sunt rugate să sune la numărul Poliției Locale Sector 1- 021.9540 iar Primăria Sectorului 1 le va asigura cazarea și hrana până când se vor putea întoarce la locuințele lor.

Hidranții nu funcționează iar mașinile de pompieri nu pot fi alimentate cu apă. Am transmis operatorului de salubritate să alimenteze cu autospecialele lor mașinile pompierilor. Străzile sunt înguste,imobilele sunt înghesuite, exemplu clasic de încălcare a legii urbanismului. Victimele suntem noi, cetățenii. Cei care au emis autorizațiile de construcție în acest caz trebuie să plătească pentru toate aceste nereguli. Vom face verificări cine a emis aceste autorizații și vom informa opinia publică.

Echipajele Poliției Locale au ajuns la incendiu imediat ce au fost sesizate, au fluidizat circulația și au asigurat suport pompierilor. În acest moment, echipejele Poliției Locale Sector 1 acționează în afara perimetrului deoarece la fața loculului sunt foarte multe echipaje IGSU -Pompieri /SMURD și ale Polișiei Române. Lucrătorii din cadrul IGSU ne-au comunicat faptul că nu sunt victime.", a transmis aceasta.

UPDATE 20:37: Clădirea afectată este fostul hotel Persepolis, care a fost transformat în bloc de locuințe, actualul Complex Persepolis-Palladin. Situată pe strada Virgil Madgearu numărul 24-27, în vecinătatea ambasadei Chinei și a parcului Herăstrău.

UPDATE 20:25: Oamenii din bloc dar și vecinii din clădirile alăturate acuză că au existat multe nereguli în momentul în care construcția a fost ridicată și nu au fost respectate regulile de siguranță. Tot ei spun că nu există stingătoare de incendiu pe holuri, iar pereții sunt "din carton".

UPDATE 20:04: Alimentarea cu energie electrică a blocului a fost oprită.

UPDATE 20:00: Dispozitivul a fost suplimentat. Acționează 11 autospeciale de stingere. Suprafața afectată estimată este de 600 mp. Nu sunt persoane rănite.  

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, un incendiu a izbucnit la acoperişul unui apartament de tip penthouse aflat pe Şoseaua Nordului. Acolo intervin opt autospeciale de stingere, trei autoscări, o descarcerare şi un echipaj SMURD.

Citește și: Orice atac asupra infrastructurii NATO va primi un răspuns unit şi ferm, avertizează Stoltenberg

Suprafaţa afectată este de 80 de metri pătraţi, dar arderea este intensă şi există pericolul ca flăcările să se extindă.

Primele informaţii arată că nu există victime.

Citește și: După mai mult de 2 luni fără apă caldă, Ploieștiul răsuflă ușurat: Se reia alimentarea

Au fost luate măsuri pentru evacuarea persoanelor din imobil, dar, în funcţie de evoluţia situaţiei, s-ar putea lua în calcul şi evacuarea celor care locuiesc în blocul învecinat.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București, a declarat, la o emisiune TV, că, până la acest moment, nu au fost găsite victime și a precizat că există pericol de propagare.

"Suprafața estimată în urmă cu scurt timp era de 80 de metri patrați. Informațiile transmise de comandantul intervenției ne arată că, cel puțin până în acest moment, nu sunt victime. Este o ardere foarte intensă. Există și posibilități de propagare a incendiului la un alt imobil de locuit, aflat în imediata vecinătate, tot la partea superioară. Este posibil ca numărul de resurse să crească.

Citește și: Comandantul Suprem Aliat pentru Transformare, în România: Vreau să înțeleg abordarea românească

În acest bloc au fost luate măsuri pentru stingerea incendiului, dar și  pentru evacuarea persoanelor de la parter către partea superioară. În funcție de modul de manifestare al incendiului, se pot lua măsuri și pentru evacuarea preventivă a locatarilor din imobilul expus acestui risc."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te