În Alba, toți pacienții cu covid-19 l-au ascultat pe Orban, au ignorat CCR și au rămas internați

DE Valentin Mirică | Actualizat: 07.07.2020 - 12:32
Inquam Photos - George Călin

Pacienții cu covid-19, inclusiv cei asimptomatici, au rămas internați, deși li s-a transmis că, potrivit deciziei CCR, pot să plece acasă. Situația din acest județ este radical diferită de Botoșani, unde nu mai există nici o persoană în carantină, după decizia CCR.

SHARE

După decizia CCR, la Spitalul din Alba Iulia nu au existat pacienți infectați cu COVID-19, asimptomatici, care să solicite externarea, a declarat managerul unității medicale, Diana Mârza, citat de Alba24.ro.

“În 24 iunie am externat, la cerere, un bărbat de 51 de ani și o femeie de 30 de ani. De atunci nu am mai avut cazuri (...) Din 24 iunie, dacă au dorit, că au și alte comorbidități, pentru liniștea lor i-am internat. După decizia CCR nu am avut nicio cerere. Am informat pacienții, dar ei doar la cererea lor au venit în spital“, a precizat Mârza. 

În schimb, după decizia CCR, și în Teleroman, și în Botoșani, nu mai există persoane în carantină. 

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei, a declarat că toate cele peste 20 de persoane aflate în carantină în centrele special constituite în judeţul Botoşani au fost externate, sâmbătă, la cererea acestora. Printre externaţi s-au aflat şi persoanele care au fost carantinate în baza unor procese-verbale întocmite de Poliţie, ca urmare a nerespectării a măsurilor de izolare la domiciliu.

În București, au cerut externarea inclusiv pacienți simptomatici.  Primul pacient cu Covid-19 care a „profitat” de decizia CCR este un tânăr de 24 de ani internat la Spitalul Marius Nasta din București, care are și alte comorbidități. El a cerut să fie externat și trimis acasă, unde va fi îngrijit de familie, a declarat managerul spitalului, dr. Beatrice Mahler, vineri seară, la Digi24.

Județul Hunedoara are de luni un prim pacient diagnosticat cu COVID-19 externat la cerere. Femeia are 33 de ani și era internată la Spitalul Orășenesc din Hațeg. Pacienta nu a acceptat niciun fel de tratament în perioada de spitalizare.

Orban vs CCR

„Rugămintea mea către toți cetățenii e să nu țină cont de decizia CCR. Să țină cont de regulile care sunt noimale pentru toată lumea. Sunt necesare pentru protejarea sănătății”, a cerut, de vineri, premierul Ludovic Orban. 

El a declarat, sâmbătă, la Digi24 că „CCR nu este la prima decizie care zădărnicește eforturile noastre de a combate efectele pandemiei de coronavirus”.

Orban a admis că pacienții pot fi externați la cerere și că nu se mai poate aplica izolarea la domiciliu sau carantina.

„Dacă un pacient vrea să fie externat, poate face cerere. Curtea Constituțională a decis că un pacient infectat cu Covid-19 poate circula liber”, a spus premierul.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te