„Impresie“ și „Buric“, prinși la frontieră. Cei doi erau complici cu Alex Bodi și Adi Tîmplaru

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 18.11.2020 - 18:40
"Impresie" și "Buric" erau oamenii de încredere ai lui Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu Foto: playtech.ro

Cei doi bărbaţi, în vârstă de 35 şi 33 de ani, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră în punctul de trecere Nădlac 2, pe sensul de intrare în România, fiind preluați apoi de poliţişti de combatere a criminalităţii organizate.

SHARE

În cursul zilei de ieri, 17 noiembrie, Andrei Nicolae, zis „Impresie” și Florin Balzmac, zis „Buric”, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră, în punctul de trecere Nădlac 2, pe sensul de intrare în România, aceştia fiind preluați apoi de poliţişti de combatere a criminalităţii organizate.

Anchetatorii spun că bărbaţii, împreună cu alte persoane din Craiova, Sibiu și București, ar fi făcut parte dintr-un grup infracțional organizat acuzat de racolarea, transportul şi exploatarea sexuală a mai multe minore şi tinere în Germania, Marea Britanie şi Austria.

"Impresie" și 'Buric" făceau parte din rețeaua de proxnetism condusă de Adi Tâmplaru și Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu. 

La rândul său, Adrian Tâmplaru a fost locotenentul temutului Ion Clămparu zis "Cap de porc". Tâmplaru este liderul unei rețele de crimă organizată care face obiectul unui dosar instrumentat de DIICOT Craiova.

După ce Clămparu a fost arestat, Tâmplaru și-a dezolvat propria rețea e trafic de prsoane și proxenetism, iar unul dintre locotenenții săi este Alex Bodi, finul său, care a fost însurat cu Bianca Drgăușanu. În primăvară, după ce s-au despărțit, fosta sa soție a povestit despre violențele îndurate de la Alex Bodi.

Proxenetul Alex Bodi, fost soț al Biancăi Drăgușanu, a fost denunțat de o altă fostă soție de-a sa, Silvia Iulia Sălăgean, pe care o dusese să se prostitueze în Germania și căreia îi reproșa că nu câștigă destui bani.

Victimele, ținute "la produs" în imobile închiriate

În cele mai multe cazuri, victimele au fost ţinute în imobile închiriate de către liderul grupării, au fost transportate zilnic la locurile unde erau obligate să practice prostituţia, erau permanent controlate şi supravegheate, iar sumele de bani erau luate în totalitate de membrii grupării.
 
În urma cercetărilor s-a stabilit că tinerele au fost exploatate cu precădere în cluburi de noapte sau locaţii închiriate în oraşele Berlin, Bonn, Stuttgart şi Frankfurt (Germania), dar şi pe teritoriul altor state europene (Italia, Spania, Marea Britanie, Cehia, Elveţia, Austria).
 
Procurorii susţin că unele tinere au fost vândute altor traficanţi, persoanele care le-au preluat primind şi informaţii în legătură cu victima, comportamentul acesteia pe perioada cât a fost exploatată, informaţii despre familie, pentru a fi şantajată, exploatată şi controlată mai uşor.
 
Potrivit DIICOT, au fost şi situaţii în care făptuitorii nu au mai reuşit să deţină controlul asupra victimelor, chiar şi după aplicarea unor corecţii fizice, caz în care, pentru a le determina să nu fugă sau să revină la domiciliile lor din ţară, le-au solicitat diferite sume de bani pe care victimele nu au avut posibilitatea să le achite, fiind, astfel, obligate să continue activitatea de prostituţie.
 
O mare parte din sumele de bani obţinute din practicarea prostituţiei au fost investite de liderul grupării în diverse imobile din ţară şi străinătate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te