Ilie Năstase, revoltat după parada de Ziua Națională: „Imnul României nu mai există"

DE Daniel Toșa | 03.12.2021 - 13:55
Ilie Năstase, revoltat după parada de Ziua Națională: „Imnul României nu mai există"/FOTO: Youtube

Fostul tenismen, Ilie Năstase, îl atacă dur pe președintele Klaus Iohannis. Acesta spune că l-a urmărit în timpul defilării de 1 Decembrie și a fost mirat de faptul că șeful statului arăta ca un robot.

SHARE

„Sunt aceleași personaje de atâția ani. Lucrurile nu se schimbă. Avem singura lege din lume în care noi ne vindem terenurile. Politicienii noștri nu sunt în stare să dea o lege în care să oprească treaba asta. Sunt multe lucruri care sunt în neregulă în țara asta", a declarat Ilie Năstase.

„Pe mine mă deranjează că acești oameni sunt niște funcționari plătiți de noi. Să ne facă nouă bine, și copiilor noștri. Și ei își fac numai lor bine. Unde ați văzut un partid, în orice țară, să aibă steagul lui, imnul lui? În România există. Toate partidele au aceleași lucruri. Imnul României nu mai există. Nu mai e important. Imnurile lor sunt importante. Ei fac politică pentru ei. Pentru găștile lor.

Citește și: Ultimatum rusesc: ori „scenariu de coșmar al confruntării militare” în Europa, ori NATO se restrânge

Parada e făcută pentru români, pentru toți, de la copilul ăla mic până la cei de vârsta mea. Acolo trebuiau puse niște steaguri, o tribună, ca să stea omul confortabil. O dată pe an nu putem să facem asta?", a mai spus fostul tenismen.

„L-am urmărit cu atenţie pe Iohannis la parada militară de 1 Decembrie. Domnule, parcă era robot! Fără tresăriri, fără trăiri, doar mişcări mecanice. Mi-aş da mâna dreaptă, cu care am jucat tenis şi pentru ţara asta, pentru un alt tip de preşedinte, pentru alţi policitieni! Eu, în locul preşedintelui, nu aş fi chemat niciun politician.

Citește și: ICCJ: Iliescu poate fi anchetat penal privind moartea a patru persoane la Mineriadă

Am fost la viaţa mea la sute de asemenea evenimente. Am stat de multe ori în compania unor regi sau a unor preşedinţi de seamă! Cetăţeanul simplu ar fi trebuit să fie actorul principal. De ziua naţională a românilor ar fi trebuit chemaţi la Cotroceni doar oameni simpli, doar cei care muncesc zi de zi. Să se bucure cu adevărat, fiindcă doar ei s-ar fi bucurat de aşa ceva!"

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.