Guvernul va reduce cheltuielile: Soluția lui Ciucă, acceptată de coaliție. Ministerele, vizate

DE Alin Crișan | Actualizat: 24.07.2023 - 21:18
Nicolae Ciucă - Foto: INQUAM Photos/ Sabin Cîrstoveanu

Propunerea lui Nicolae Ciucă privind reducerea cheltuielilor în toate ministerele a fost agreată luni, în şedinţa coaliţiei de guvernare.

SHARE

O altă propunere referitoare la înăsprirea măsurilor de combatere a evaziunii fiscale şi de îmbunătăţire a colectării, a fost şi ea acceptată.

Guvernul va reduce cheltuielile: Soluția lui Ciucă, acceptată de coaliție

Coaliţia a agreat propunerea lui Nicolae Ciucă privind reducerea cheltuielilor în toate ministerele, au declarat surse participante la discuţii.

Conform aceloraşi surse, specialiştii sunt așteptaţi cu propuneri concrete în acest sens. 

De asemenea, Ciucă a făcut referire şi la necesitatea înăspririi măsurilor de combatere a evaziunii fiscale şi de îmbunătăţire a colectării taxelor, opinie cu care şi ceilalţi participanți la şedinţa coaliţiei au fost de acord. 

Citește și: Ambasadorul Ungariei la București, convocat la MAE. Orban s-a plâns că România a vrut să-l cenzureze

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a transmis luni că reducerea deficitului bugetar trebuie să înceapă cu tăierea unor cheltuieli ale statului şi a precizat că a solicitat miniştrilor şi secretarilor de stat liberali o analiză rapidă, pentru a identifica măsuri concrete privind reducerea cheltuielilor. Voi propune, în cadrul coaliţiei, ca o astfel de acţiune de chizbuire a cheltuielilor statului să se facă la nivelul tuturor ministerelor şi instituţiilor aflate în subordinea sau în coordonarea acestora, a spus liderul PNL.

”Reducerea deficitului bugetar trebuie să înceapă cu tăierea unor cheltuieli ale statului. În acest context, în cadrul şedinţei de coordonare de astăzi, am solicitat miniştrilor şi secretarilor de stat liberali o analiză rapidă, pentru a identifica măsuri concrete privind reducerea cheltuielilor bugetare ale instituţiilor publice”, arată liderul liberal într-o postare.

Nicolae Ciucă precizează că ”pentru a ne încadra în ţinta de deficit bugetar, statul trebuie să ofere propriul său exemplu, înainte de a veni cu măsuri pentru cetăţeni şi mediul de afaceri”.

”Voi propune, în cadrul coaliţiei, ca o astfel de acţiune de chizbuire a cheltuielilor statului să se facă la nivelul tuturor ministerelor şi instituţiilor aflate în subordinea sau în coordonarea acestora. Banii alocaţi cheltuielilor în instituţiile statului vin de la cetăţeni şi de la companii. E nevoie, deci, de mai mult respect pentru contribuabili, precum şi de un management substanţial îmbunătăţit. PNL va depune, în următoarea perioadă, toate eforturile pentru îndeplinirea urgentă a acestor obiective”, a explicat Ciucă, potrivit news.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te