Greșeala pentru care riști să plătești amenzi uriașe. Statul a introdus taxe mai mari

DE Alexandra Lupascu | 05.12.2023 - 08:18
Greșeala pentru care riști să plătești amenzi uriașe. Statul a introdus taxe mai mari Foto: Freepik (fotografie cu caracter ilustrativ)

Românii riscă să plătească taxe mai mari pentru cei care fac anumite greșeli. Care sunt?

SHARE

Greșeala pentru care riști să plătești amenzi uriașe. Statul a introdus taxe mai mari pentru românii care nu respectă anumite reguli.

Greșeala pentru care riști să plătești amenzi uriașe.

Astfel, potrivit proiectului legislativ, amenzile prevăzute pentru servirea cu băuturi alcoolice, în localuri publice, minorilor, precum și pentru comercializarea și consumul băuturilor alcoolice în locuri publice, inclusiv la intrarea, în curțile și pe trotuarele adiacente unor instituții și spații precum spitale, școli, lăcașuri de cult, drumuri publice, parcuri, stadioane, săli de spectacole, mijloace de transport în comun, autogări, gări și aeroporturi, de stat și private, vor fi cuprinse între 5.000 lei si 10.000 lei.

Aceste amenzi sunt uriașe în comparație cu cele prevăzute de legislația actuală. În prezent, pentru astfel de fapte un român riscă amenzi cuprinse între 100 lei și 500 lei.

Greșeala pentru care riști să plătești amenzi uriașe. Statul a introdus taxe mai mari

În aceste momente românii sunt amendați cu până la 500 lei pentru:

Citește și: 16.500 lei, cea mai mare sancțiune din Codul Rutier, după eliminarea plafonării punctului de amendă

– desfacerea, comercializarea și consumul băuturilor alcoolice în locurile publice, la intrarea în curțile și în interioarele lor, cum sunt: spitale și alte unități sanitare, centre de plasament al minorilor, unități și instituții de învățământ și educație, lăcașuri de cult și instituții religioase aferente cultelor care interzic consumul băuturilor alcoolice în practicarea religiei respective, pe trotuarele sau aleile de acces ale acestora;

– servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflați în vădită stare de ebrietate, precum și a minorilor;

– consumul de băuturi alcoolice în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane și terenuri sportive, instituții culturale, săli de spectacole, instituții sau unități economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări și aeroporturi, de stat și private, sau alte locuri prevăzute de lege.

Citește și: Amenzile pentru vitezomani, mai mari în România decât în Germania cu până la 120 euro

”Modificarea legii în sensul creșterii amenzilor poate contribui la consolidarea normelor sociale sănătoase legate de consumul de alcool în societate.

Aceasta poate ajuta la transmiterea unui mesaj clar că consumul de alcool la o vârstă fragedă nu este acceptabil și poate avea consecințe serioase”, spun inițiatorii proiectului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te