duminică 19 octombrie
EUR 5.0889 USD 4.3489
Abonează-te
Newsweek România

Greierele de casă este a treia insectă autorizată ca ingredient alimentar în Europa

Data publicării: 11.02.2022 • 18:24 Data actualizării: 11.02.2022 • 18:24
Greierele de casă este a treia insectă autorizată ca ingredient alimentar pe piaţa UE / Flickr
Greierele de casă este a treia insectă autorizată ca ingredient alimentar pe piaţa UE / Flickr

Comisia Europeană a autorizat, joi, comercializarea greierilor de casă - Acheta domesticus - ca aliment nou în Uniunea Europeană.

Este vorba despre a treia insectă pentru care se dă aprobare pentru consum şi care vine după autorizaţiile precedente emise în iulie anul trecut pentru larva desicată de Tenebrio molitor şi în noiembrie pentru Locusta migratoria, arată comunicatul de presă al Comisiei Europene.

Citește și: EXCLUSIV Arafat: Investigăm eficiența testelor în școli și cum sunt realizate. Unde ajung stocurile

Conform sursei citate, greierele de casă va fi disponibil integral, sub formă congelată, uscată sau de pudră.

Prezenta autorizare a primit girul statelor membre la data de 8 decembrie 2021, ca urmare a unei evaluări stricte din partea Agenţiei Europene pentru Siguranţa Alimentară, care a ajuns la concluzia că această insectă nu prezintă pericole pentru consum dacă este folosită conform descrierii înaintate de întreprinderea solicitantă, mai indică sursa amintită.

Produsele care conţin acest nou aliment trebuie să fie etichetate corespunzător pentru a semnala eventuale reacţii alergice.

Citește și: EXCLUSIV Derapaj la Primăria Cluj: Vrea strada „Nicolae Paulescu”, militant al exterminării evreilor

În ultimii ani, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură a ajuns la concluzia că insectele reprezintă o sursă de alimentaţie hrănitoare şi sănătoasă, având un conţinut ridicat de grăsime, proteine, vitamine, fibre şi minerale.

În plus, insectele reprezintă o parte consistentă a alimentaţiei zilnice a sute de milioane de oameni la nivel mondial.

„În contextul Strategiei «De la fermă la consumator», insectele au fost, de asemenea, identificate ca reprezentând o sursă alternativă de proteine care ar putea înlesni trecerea către un sistem alimentar mai durabil”, conchide sursa menţionată, arată news.ro.

Mai multe articole din secțiunea Actualitate

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România

Newsweek România Ultima oră

Newsweek România
Ultima oră