Greierele de casă este a treia insectă autorizată ca ingredient alimentar în Europa

DE Alex Darvari | Actualizat: 11.02.2022 - 18:24
Greierele de casă este a treia insectă autorizată ca ingredient alimentar pe piaţa UE / Flickr
Greierele de casă este a treia insectă autorizată ca ingredient alimentar pe piaţa UE / Flickr

Comisia Europeană a autorizat, joi, comercializarea greierilor de casă - Acheta domesticus - ca aliment nou în Uniunea Europeană.

SHARE

Este vorba despre a treia insectă pentru care se dă aprobare pentru consum şi care vine după autorizaţiile precedente emise în iulie anul trecut pentru larva desicată de Tenebrio molitor şi în noiembrie pentru Locusta migratoria, arată comunicatul de presă al Comisiei Europene.

Citește și: EXCLUSIV Arafat: Investigăm eficiența testelor în școli și cum sunt realizate. Unde ajung stocurile

Conform sursei citate, greierele de casă va fi disponibil integral, sub formă congelată, uscată sau de pudră.

Prezenta autorizare a primit girul statelor membre la data de 8 decembrie 2021, ca urmare a unei evaluări stricte din partea Agenţiei Europene pentru Siguranţa Alimentară, care a ajuns la concluzia că această insectă nu prezintă pericole pentru consum dacă este folosită conform descrierii înaintate de întreprinderea solicitantă, mai indică sursa amintită.

 Produsele care conţin acest nou aliment trebuie să fie etichetate corespunzător pentru a semnala eventuale reacţii alergice.

Citește și: EXCLUSIV Derapaj la Primăria Cluj: Vrea strada „Nicolae Paulescu”, militant al exterminării evreilor

În ultimii ani, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură a ajuns la concluzia că insectele reprezintă o sursă de alimentaţie hrănitoare şi sănătoasă, având un conţinut ridicat de grăsime, proteine, vitamine, fibre şi minerale.

În plus, insectele reprezintă o parte consistentă a alimentaţiei  zilnice a sute de milioane de oameni la nivel mondial.

„În contextul Strategiei «De la fermă la consumator», insectele au fost, de asemenea, identificate ca reprezentând o sursă alternativă de proteine care ar putea înlesni trecerea către un sistem alimentar mai durabil”, conchide sursa menţionată, arată news.ro.
 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te