Gheorghiță, despre declarația lui IPS Teodosie: Devii responsabil moral de moartea oamenilor

DE Daniel Toșa | 10.12.2021 - 15:15
Gheorghiță, despre declarația lui IPS Teodosie: Devii responsabil moral de moartea oamenilor/FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat, vineri, că declarațiile care pun sub semnul îndoielii vaccinurile anti-Covid, așa cum sunt și ultimele afirmații făcute de IPS Teodosie, sunt extrem de periculoase și cei care le fac devin responsabili moral de moartea oamenilor.

SHARE

„Astfel de declarații sunt extrem de periculoase, creează și accentuează neîncrederea și ezitarea în rândul oamenilor. Aceste declarații sunt eronate. Nu sunt vaccinuri experimentale, sunt vaccinuri autorizate.

Sunt opt miliarde de doze de vaccin administrate la nivel mondial, sunt discutate, răs-discutate, analizate și răs-analizate.

Nu poți veni să spui public, mai ales ca persoană extrem de cunoscută în spațiul public, care reprezintă un corp profesional important, de care oamenii țin cont, că aceste vaccinuri au prospecte îndoielnice. Sunt prospecte ca la orice medicament", a declarat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a făcut un apel să se înceteze cu astfel de declarații pentru că, astfel, cei care le fac „devin responsabili moral de moartea oamenilor".

„Din păcate, eu nu văd ca aceste persoane să fie responsabilizate într-un fel sau altul, au toată libertatea să declare orice, informații neadevărate”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Fake news grosolan lansat de ÎPS Teodosie 

Arhiepiscopul Tomisului a făcut noi declaraţii controversate despre vaccinul împotriva COVID-19, afirmând că nu ar exista nişte prospecte precise şi o asumare a producătorilor acestor vaccinuri. ÎPS a susţinut că persoanele care au COVID şi se vaccinează mor.

„Nu putem spune că este pecetea, dar nu ştim prea multe despre vaccin. De aceea, mulţi sunt îndoielnici, nu putem să îi silim să nu fie îndoielnici. Sigur că nu există nişte prospecte precise, nu există o asumare a celor care pun acest vaccin.

Vaccinurile clasice pe care noi le-am făcut erau asumate, acesta este experimental, nu este asumat, a produs atâtea neajunsuri. Pentru că este o obligaţie, tot ce este obligat nu este de la Dumnezeu, Dumnezeu nu obligă pe nimeni. De aceea, orice om îşi pune întrebarea cum să facem ceva inconştienţi? Bine este să fim conştienţi când facem ceva”, a afirmat IPS Teodosie, joi.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a mai afirmat că oamenii au fost trimişi în turmă să se vaccineze, precizând că a văzut o mare imoralitate în această măsură. 

„Se vorbeşte despre cal sau catâr care nu pricep şi nu pot să meargă unde îi trimiţi dacă nu îi dirijezi cu zăbală şi cu frâu. Iată aşa au fost oamenii, trimişi în turmă să se vaccineze, fără să fie testaţi, că, dacă deja sunt bolnavi şi se vaccinează, mor.

Am văzut o mare imoralitate în această măsură, o lipsă de grijă faţă de semeni. De aceea, sunt mărturii, oameni care s-au tratat într-un val precedent în nişte localităţi din Constanţa. Niciunul nu a murit dintre cei care s-au tratat. Cei care s-au vaccinat au şi murit.

De ce numai cei ce s-au vaccinat au murit, iar cei care nu s-au vaccinat nu au murit. Pentru că au fost, s-au dus precum calul şi catârul chemaţi de cineva, haideţi la vaccin. Şi mai ştiu cazuri din acestea”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te