Gheboasă, amendat cu 1.000 de lei după concertul de la Untold. Jandarmii au sesizat CNCD

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 08.08.2023 - 15:23
Trapperul Gheboasă Foto: Facebook/Gheboasa

Trapperul Gheboasă a fost amendat cu 1000 de lei după cconcertul de la Untold.în timpul căruia acesta a avut versuri vulgare și rasiste. Jandarmii au anunțat că au sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

SHARE

Trapperul Gheboasă a fost amendat de jandarmi cu 1000 de lei pentru ”proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică”. 

Mai mult, jandarmii l-au reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Gheboasă, amendat cu 1.000 de lei după concertul de la Untold. Jandarmii au sesizat CNCD 

”În data de 6 august a.c., ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la concertul susținut de trapperul Gheboasa, în timpul căruia acesta a avut versuri vulgare și rasiste, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca s-a autosesizat și a luat decizia de a analiza suportul optic pe care l-a avut la dispoziție.

Citește și: 40.000 de tineri, copii au cântat cu Gheboasă și la Costinești, de „bagabonțeală și trag pe nară”

În urma analizării informațiilor și verificării aspectelor semnalate, în data de 8 august a.c., a fost aplicată în acest caz o sancțiune contravențională, conform prevederilor art. 2, alin. 1) din Legea 61/1991, constând în amendă în valoare de 1.000 lei, pentru "proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora”.

Totodată, menționăm faptul că a fost sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru analizarea actului artistic, a cuvintelor și expresiilor utilizate, din perspectiva comiterii unor eventuale fapte antisociale de discriminare”, a transmis Jandarmeria Română.

Trapperul Gheboasă a susținut un concert pe scena Alchemy, una dintre scenele secundare ale festivalului Untold, care a avut loc între 3 și 6 august la Cluj. La concert au asistat câteva mii de fani, majoritatea adolescenți, care au rezonat cu el și au cântat la unison versuri vulgare și rasiste, dar și mesajele care îndeamnă mai mult sau mai puțin direct la consumul de droguri. 

Citește și: Selly, puștiul expert în educație: Cobor dintr-un Merț, sparg bani ca un VIP. Femeia îmi dă târcoale

Reacția organizatorului Untold

Directorul de comunicare al Untold, Edy Chereji, a reacționat după scandalul care a lovit, indirect, în festivalul clujean. El a amintit că Gheboasă este doar unul dintre cei peste 250 de artiști care au cântat la Untrold și spune că va urma o analiză detaliată a tot ceea ce s-a întâmplat, urmând a se decide calea de urmat, conform adevarul.ro.

Gheboasă este exponentul curentului trap, care are o priză tot mai mare în România și în străinătate, la publicul tânăr. Pe de alta parte Gheboasă reprezintă doar unul din cei peste 250 de artiști, la o scena secundară, care a fost invitat la multe evenimente din țară, în acest an.

Vom face o analiză să vedem care e cea mai potrivită cale între libertatea actului artistic și impactul pe care l-ar putea avea mesajele lui din timpul concertului. Nu ne putem preface că nu există un întreg gen muzical când el este atât de popular în România cât și în străinătate, în rândul tinerilor.

Cred că este la fel de important și ce le mai oferim acestor tineri în festival și cum mergem noi în întâmpinarea lor. Ei ajung în festival cu o anumită cultură muzicală, dar noi îi expunem la multe alte genuri muzicale și experiențe pozitive.

 Expunerea este în ambele sensuri, acești tineri vin în festival pentru un gen muzical sau pentru un artist, dar au ocazia să descopere zeci de artiști din alte genuri muzicale”, a spus Chereji

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te