George Simion, interzis în Republica Moldova pentru că destabilizează țara. Ce acuzații i se aduc?

DE Alex Darvari | Actualizat: 20.02.2024 - 21:34
George Simion, interzis în Republica Moldova pentru că destabilizează țara. Ce acuzații i se aduc - Foto: Facebook

Premierul Republicii Moldova a anunțat că George SImion destabilizează Republica Moldova și de aceea i s-a interzis accesul în această țară.

SHARE

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a exeplicat de ce Georgfe SImion are interzis în Republica Moldova. El spune că Simion are interzis și în Ucraina și că l-a informat pe premierul Ciolacu despre modul în care Simion destabilizează Moldova.

George Simion, interzis în Republica Moldova pentru că destabilizează țara. Ce acuzații i se aduc?

„Instituțiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova, și acest lucru i-am comunicat și premierului Ciolacu. Participă la un efort de destabilizare în Republica Moldova, doar atât. (…) Are interdicție și în Ucraina? Corect. (…) Este o decizie a instituțiilor (n.r. instituțiile de la Chișinău)… instituțiile au determinat acest factor de risc și corespunzător au luat decizia corespunzătoare”, a precizat premierul Recean, potrivit moldova.md

Preşedintele AUR din România, George Simion, a fost interzis în Republica Moldova pentru încă 5 ani, lucru anunțtat în luna februarie.

Citește și: Ambasadorul Rusiei la București, laude pentru AUR și George Simion. „Sunt oameni aparte”

Valentin Dediu, fost director interimar al serviciului secret (SIS) din Republica Moldova în perioada 2011-2013, a declarat la TVR Moldova că „George Simion a nimerit cumva sub vizorul serviciilor speciale rusești, sau materiale compromițătoare, sau cu bani”. 

Newsweek a scris despre aproprierea lui Simion de oamenii cu simpatii rusești.

George Simion a decis să îl aducă în conducerea AUR pe Sergiu Mihalcea, un prieten al Rusiei, invitat cu regularitate la ambasada acestei țări. El propagă teorii ale conspirației în liceele din România, spunând, printre altele, că se ascunde adevărul despre Eminescu.

Citește și: George Simion aduce la șefia AUR un prieten al Rusiei care propagă teorii ale conspirației în școli

Anatol Şalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova în 2015-2016, a vorbit  despre o întâlnire pe care George Simion ar fi avut-o la Cernăuți, în urmă cu 12 ani, cu rezidentul FSB, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei.

„Eu fiind deputat, am avut o întâlnire cu directorul de la SIS (Serviciul de Informații și Securitate din R. Moldova) și pe care l-am întrebat de ce și-a permis îl expulzeze. SIS este serviciul care monitorizează cetățenii străini care vin în Republica Moldova (echivalentul SRI). El mi-a spus că a coordonat toate acțiunile cu serviciile din România și a fost informat din timp despre expulzarea lui George Simion”, a spus Șalaru.

Citește și: Fostul ministru Anatol Șalaru: George Simion s-a întâlnit cu omul serviciilor rusești în Moldova

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te