Gabriela Firea cere daune morale de la Nicușor Dan în valoare de 100.000 de euro

DE Elena Andrei | 16.09.2020 - 20:42
sursă: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, afirmă că depus plângere penală împotrivă lui Nicuşor Dan pentru „diseminarea de informaţii false şi calomnioase", menţionând că solicită daune morale de 100.000 de euro.

SHARE

„Am depus plângere penală împotrivă domnului Nicuşor Dan pentru afirmaţiile false şi calomnioase pe care le-a făcut în legătură cu Parcul Verdi: afirmaţii pentru care va trebui să răspundă în faţă justiţiei! Aşa-zisele dezvăluiri bombă sunt doar minciuni şi va dau doar un singur exemplu: consilierul despre care afirmă că ar fi avut beneficii personale în urmă achiziţiei Parcului Verdi este în prezent subsecretar de stat la MDRAP, deci în Guvernul PNL! În plus, la momentul achiziţiei de către Primăria Municipiului Bucureşti a terenurilor care compun Parcul Verdi, acesta nu mai lucra Primăria Capitalei!", susţine Gabriela Firea, într-un comunicat transmis, miercuri, de Primăria Capitalei.

Prin plângerea formulată se solicita constatarea încălcării dreptului la imagine a primarului general, daune morale în cuantum de 100.000 Euro, sumă ce va fi destinată unor proiecte sociale şi obligarea de a publica scuze publice prin intermediul mass media – presă scrisă şi televiziune. 
  
Potrivit comunicatului PMB, proprietarii parcelelor care compun Parcul Verdi au dobândit imobilele în perioada 1998-2002 prin restituire în natură, fie pe bază de dispoziţii de primar, fie prin hotărâri judecătoreşti. Prin Planul Urbanistic General al Municipiului Bucureşti terenurile au fost încadrate în zona spaţiilor verzi – V1A, fiind declarate o zonă de spaţiu verde public cu acces nelimitat (parcuri, grădini, scuaruri şi fâşii plantate publice). 
 
În 2015, o parte dintre aceşti proprietari au chemat în judecată Municipiul Bucureşti şi au solicitat despăgubiri reprezentând lipsă de folosinţă a imobilelor care, deşi se aflau în proprietatea lor privată, cu categoria de folosinţă în cartea funciară de curţi-construcţii, conform PUG erau zone verzi şi nu puţeau fi exploatate în vreun fel de către proprietari. 
 
În 2016, Tribunalul Bucureşti a admis cererea de chemare în judecată şi a obligat Municipiul Bucureşti la plata unor despăgubiri pentru perioada noiembrie 2011-ianuarie 2015. Hotărârea a fost atacată cu apel de ambele părţi.
Primarul General al Municipiului Bucureşti a emis Dispoziţia nr. 901/13.07.2017 prin care a înfiinţat Comisia municipală pentru analiză şi identificarea soluţiilor pentru trecerea în proprietatea Municipiului Bucureşti a terenurilor retrocedate şi amenajate ca spaţii verzi sau locuri de joacă pentru copii. Comisia a analizat diverse propuneri privind imobile pentru a fi achiziţionate, printre care şi cele care compun Parcul Verdi.
 
Comisia a propus întocmirea unui raport de evaluare care să stea la bază negocierii cu proprietarii; întocmirea unui proiect de hotărâre privind demararea procedurilor de achiziţie pentru terenurile din Parcul Verdi. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -