Gabriela Firea anunță bilete de tren gratuite pentru studenți și mai multe locuri în tabere

DE Alexandru Pop | Actualizat: 12.06.2022 - 19:20
Gabriela Firea spune că va suplimenta numărul de locuri pentru studenți în tabere și că le va da și bilete de tren gratuite - Foto: INQUAM PHOTOS/ Octav Ganea

Gabriela Firea a anunțat într-o postare pe Facebook faptul că numărul de locuri pentru studenţi în tabere va fi majorat de la 2.300 până la 3.500, iar numărul de serii de la patru la şase.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse spune că va propune şi să fie îndreptată "nedreptatea" făcută studenților prin renunţarea la biletele gratuite la transportul cu trenul.

"Tocmai am încheiat o nouă întâlnire cu reprezentanţii tinerilor din România. Am stabilit clar că ne vom revedea şi în perioada următoare, împreună cu alte organizaţii şi asociaţii.

În fiecare lună, ne întâlnim să lucrăm împreună. Am vrut neapărat să discutăm subiectul taberelor, mai ales că în curând şi studenţii intră în vacanţă.

Avem în dezbatere publică proiectul pentru acest an şi am anunţat deja o majorare a numărului de locuri, de la 2.300 până la 3.500, mai mult decât anul trecut.

Mi-aş fi dorit resurse şi pentru majorarea sumei pentru mesele zilnice din tabere care acum este 52 de lei/zi pentru fiecare student.

Un pacient dintr-un spital sau un copil dintr-un centru de plasament mănâncă zilnic trei mese cu 22 lei, sumele fiind dublate în acest an de Guvern. Creştem şi numărul de serii, de la 4 la 6, o dată cu majorarea numărului de locuri", a scris ministrul pe Facebook.

Firmele care organizează tabere, luate la verificat

Ea a anunţat, de asemenea, că reprezentaţii ministerului vor verifica toate firmele care câştigă contracte pentru taberele studenţeşti şi care trebuie să ofere exact ce au promis.

 "Nu vreau ca studenţii care merg în tabere să mai fie cazaţi în condiţii proaste. Împreună cu studenţii ne organizăm ca în vacanţa de iarnă să existe tabere!

Am stabilit formarea unui grup de lucru pentru a lucra la metodologie. De asemenea, formăm un grup de lucru cu federaţiile şi reprezentaţii ministerului pentru a debloca Legea Tineretului.

Mi-aş dori un buget mai generos, din care să fi putut direcţiona mai mult către proiectele destinate tinerilor, dar economia ţării nu şi-a revenit după pandemie, criza facturilor la energie şi gaze.

În plus, resimţim în fiecare zi consecinţele războiului de la graniţă. Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse este nou şi doar actele pentru funcţionarea instituţiei am reuşit să le punem la punct abia în luna martie.

Cu muncă titanică, fără personal suficient şi fără salarii aproape trei luni. Am anunţat deja două proiecte pentru studenţi şi tinere familii care vor fi aprobate în foarte scurt timp.

Guvernul din care fac parte chiar îşi doreşte să facă lucruri pentru tineri", a scris Gabriela Firea.

Din nou, bilete de tren gratuite pentru studenți

Acesta a mai semnalat că va propune chiar să fie îndreptată "nedreptatea din ultimii doi ani" când s-a renunţat la biletele gratuite la transportul cu trenul.

"Nu a fost niciun fel de pomană, iar tinerii ştiu bine cât de utilă a fost măsura. Nu am auzit reacţii, iar măsura nedreaptă a fost acceptată fără cuvinte multe.

Toate discuţiile pe care le am cu tinerii au un singur scop: anul viitor să avem la minister un buget care să ne mulţumească pe toţi. Voi lupta să fie fonduri suficiente", a punctat ministrul.

La întâlnirea de duminică au participat tinerii din conducerea Uniunii Studenţilor din România, Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi reprezentanţi ai Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te