Gabriel Biriș: Adevărata față a unui ONG anti-fumat, mai multe minciuni sfruntate

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 12.06.2019 - 13:02

Consultantul fiscal Gabriel Biriș dezvăluie, într-o postare pe Facebook, cum a fost denigrat, cu minciuni, de un ONG care susține inițiativele parlamentare anti-fumat.

SHARE

„Mi-am exprimat în urmă cu câteva zile îngrijorarea cu privire la modul cum se gândesc politicile publice în România - în speţă recentele măsuri antifumat propuse de USR, arătând care este impactul bugetar al unei astfel de măsuri. Am expus şi o să continui să îmi expun punctele de vedere în legătură cu orice măsuri care pot afecta stabilitatea bugetară a ţării mele. Am încheiat acea postare cu o întrebare, subliniind că nu dau cu parul...

Înţeleg că este un subiect sensibil care poate da naştere la mult patos, am văzut asta din comentarii - pro şi contra. Nu am şters niciunul, chiar dacă unele au fost un pic cam agresive. Înţeleg şi faptul că pentru unii problemele ridicate de mine nu contează atât timp cât obiectivul (fără fumat!) este atins... By the way - ce facem cu zahărul, cu grăsimile, cu poluarea? Le interzicem pe toate?

Văd însă că o postare mizerabilă pe pagina «2035 fără tutun». Nu este pentru prima dată când sunt proferate minciuni la adresa mea şi, în general, nu le bag în seamă pentru că (i) nu am timp şi (ii) le cresc inutil awarness-ul. În mod normal, când vezi 2-3 like-uri la o postare în care eşti înjurat, nu bagi în seamă...

«2035 fără tutun» este însă pagina de FB oficială a ONG-ului care susţine această măsură. Acest ONG - susţinut de un grant Bloomberg din care au plătit inclusiv deplasarea domnului deputat USR Ungureanu la Dublin, deputat care şi-a asumat să ducă în Parlament proiectul pe marginea căruia am comentat, deci nu pot să o las aşa”, a scris Gabriel Biriș. 

Avocatul a arătat că ONG-ul pune presiune pe el, „prin proferarea unor minciuni absolut grosolane”, pentru și-a exprimat îndoieli în legătură cu o propunere legislativă ale cărei implicaţii nu au fost analizate. 

„Nu este prima dată când mi se întâmplă asta. În 2015 şeful de atunci al ANAF dădea comunicate de presă împotriva mea, la intimidare, pentru că am îndrăznit să critic public abuzurile ANAF (UNPR, cred), ba încă am determinat şi o excepţie de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului, împotriva unei OUG.

În 2016, am fost atacat atât de Dragnea/Tudose cât şi de patronatul hotelierilor pentru că mă opuneam eliminării impozitului pe profit. Deci, sunt obişnuit să fiu atacat pentru ideile mele, iar modul în care am fost atacat de acest obscur (până de curând) ONG îmi confirmă că ce fac fac bine”, arată consultantul fiscal. 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -