Furnizorul unor produse pentru un lanț mare de magazine, închis temporar. ANPC a găsit rozătoare

DE Alin Crișan | Actualizat: 10.01.2024 - 19:23
Furnizorul unor produse pentru un lanț mare de magazine, închis temporar. ANPC a găsit rozătoare - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ

O firmă producătoare de produse de patiserie pentru un mare lanț de magazine din România a fost închisă temporar. ANPC a găsit mai multe nereguli printre care rozătoare moarte sau produse expirate.

SHARE

Firma care realizează produsele de patiserie ”Cămara Noastră - Poftă de România” pentru Lidl a fost închisă temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) după ce, la un control, au fost găsite rozătoare moarte, pânze de păianjen şi produse expirate.

Furnizorul unor produse pentru un lanț mare de magazine, închis temporar. ANPC a găsit rozătoare

Reprezentanţii ANPC au anunţat, miercuri, că în primele zile ale acestui an comisarii instituţiei au început derularea unei ample campanii de verificare a modului în care brandurile proprii, declarate a fi româneşti, ale marilor lanţuri de magazine respectă exigenţele impuse de brandul ales şi de semnificaţia acestuia.

Citește și: Şobolan găsit în Mega Image, la Piaţa Domenii. Ce se întâmplă acum cu magazinul

Acţiunile de control au început cu ”Gusturi româneşti”, brand propriu al lanţului de magazine Mega Image. şi ”Cămara Noastră - Poftă de România”, care aparţine lanţului de retail Lidl.

”După desfăşurarea controlului în cadrul magazinelor marilor retaileri, verificările comisarilor ANPC continuă, mergând pe lanţul de distribuţie, până la locaţiile în care articolele comercializate sub aceste mărci au fost produse.

Scopul campaniei este acela de a se putea certifica folosirea exclusivă a ingredientelor româneşti la realizarea acestor produse, comercializate sub branduri cu încărcătură emoţională naţională, şi la care se folosesc reţete binecunoscute şi apreciate de către români”, au transmis reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. 

Astfel, comisarii ANPC au verificat, până în acest moment, operatorul economic producător al produselor de patiserie comercializate sub marca ”Cămara Noastră - Poftă de România”, respectiv SC Patisgal SRL, din Galaţi.

Citește și: ANPC vrea să lase parlamentarii fără loc de muncă și să închidă Palatul Parlamentului. Motivul

În urma neregulilor găsite, au fost date două amenzi în valoare de 15.000 de lei. De asemenea, a fost oprită temporar prestarea de servicii în secţia de producţie patiserie şi s-a propus închiderea temporară a unităţii pentru o perioadă de până la şase luni.

”Cine nu are în cămară un şoricel, poate lua din «cămara noastră». Adevărată poftă de România! Cred că l-au ucis fursecurile «limbă de pisică»! Dacă nu ar fi tragic, ar putea fi chiar comic! Mă întreb dacă măcar defunctul şobolan este românesc?! Poftă de România!”, a declarat Horia Constatinescu, preşedintele ANPC.

Principalele deficienţe constatate au fost utilizarea unor spaţii neigienizate, în care s-a semnalat:

- prezenţa rozătoarelor moarte şi a pânzelor de păianjen; 

- folosirea unor agregate frigorifice deteriorate, cu rugină; 

- chedere neigienizate şi rupte, cu depuneri de mucegai pe ventilatoare; 

- utilizarea unor materii prime cu data durabilităţii minimale depăşită sau fără elemente de identificare; 

- folosirea unor practici comerciale incorecte prin neînscrierea pe ambalajul unor produse a tuturor ingredientelor utilizate la fabricaţie (ex.: uleiuri vegetale parţial hidrogenate de palmier şi shea).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te