Funeriu către USRPLUS: Nu poţi urla contra idioţilor cu minciuni în CV şi să taci în cazul Coliban

DE Alex Darvari | Actualizat: 15.11.2020 - 00:05
Funeriu / FB

Fostul ministru al Educației le cere membrilor USRPLUS să se maturizeze dacă vor să fie votați și să guverneze. Daniel Funeriu i-a ajutat pe aceștia și cu o listă a ultimelor greșeli.

SHARE

„Nu e un secret că îmi sunt dragi useristoplusiștii. Schimbarea e esența democrației și, tot așa cum Beemveurile au luat locul Daciilor, troti și biclele vor lua locul Jaguarurilor, băieții cu sprâncenele epilate vor lua locul masculilor de tip Connery, imberbi care stau cu mami, nesiguri de identitatea lor, vor lua locul lui Adenauer și de Gaulle, iar agitate tari în clanță vor lua locul unor Veil sau Thatcher în galeria oamenilor mari ai continentului. Cât timp nu apare vreun mini-Trotski sau piccolo-Goebbels e în firescul schimbărilor de epocă.

Pentru că îmi sunt dragi îi mai corectez uneori, gratis. Acum le spun că e momentul să iasă din incoerența copilăriei politice, pentru că:
1) nu poți în aceeași zi și să-l celebrezi pe Coposu și să spui că creștin-democrația e vomitivă. Adică noh, poți, dar ești mincinos dacă o faci.
2) Nu poți concomitent să ceri 300 de parlamentari și să-l înjuri pe Băsescu și pemepeul lui, oricum ar fi ei. Adică poți, dar nu dacă ești serios.
3) Nu poți să urli împotriva idioților de prin parlament cu minciuni în CVuri și să taci ca porcu-n păpușoi când unul de-al tău o comite. Sau... poți, dar râde lumea de tine și îți pierzi orice credibilitate.
4) Nu poți să faci pe partidul oamenilor care împart numai bunătate și zâmbete în jur, dar să fii atât de violent cu viitorii parteneri de guvern. Sau poți, dar când te lovește în moalele capului bumerangul, să nu te miri.
5) Nu poți, concomitent, să fii și anti-BOR și să dai citate din Biblie. Adică poți, dar ești fariseu.
Dragii mei useristoplusiști: mâine va trebui să guvernați o țară sfâșiată de mai multe probleme decât poate duce. Sunteți tineri, vă supărați dacă vă cer să fiți și puțin mai serioși, și să nu ne luați de proști? Că noi chiar am vrea să vă votăm, că ne-am săturat și de pesede și de pesede-cu-față-umană. Hai, mâna pe carte și la luptă, nu la epilat glezne”,  scris Funeriu pe FB.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.