Fugarul din spatele „Laundromatului”, tatăl copilului unei jurnaliste anti-corupție de la Chișinău

DE Alexandru Pop | Actualizat: 08.09.2021 - 12:32
Fugarul din spatele „Laundromatului”, tatăl copilului unei jurnaliste anti-corupție de la Chișinău/FOTO: youtube

Un scandal enorm a fost declanșat la Chișinău o dată cu postarea jurnalistei Natalia Morari, fondatoare a postului TV8. Aceasta a admis că tatăl copilului ei este omul de afaceri Veaceslav Platon, urmărit penal pentru o fraudă enormă în ceea ce se numește generic "Laundromat".

SHARE

"Prieteni,

Există momente în viață când ai de luat decizii care sunt extrem de complicate, dar sunt unicele corecte. Un an în urmă eu am ales să creez o poveste în jurul fiului meu Rem pentru a-l proteja înțelegând că asta este unica șansă ca el să aibă o copilărie liniștită în societatea noastră. Pentru a-l proteja am fost nevoită să-mi găsesc refugiu în spatele unei legende. Am făcut-o cât am putut, dar pentru că urmează lucrurile care nu mai pot fi oprite, vreau să fiu eu cea care va spune totul. În ultimele săptămâni eu sunt șantajată de către oamenii din SIS cu aceste detalii din viața mea personală. Se dorește supunerea mea ca jurnalist, dar asta nu va fi niciodată. Ironia sorții este că asta sunt tot acei oameni care au slujit cu dedicație și pe timpul lui Plahotniuc, tot ei sunt cei mai harnici și astăzi.

Citește și: Un profesor de la UMF București îndeamnă studenții să nu poarte mască. „E un instrument al fricii”

Tata lui Rem este Veaceslav Platon și o declar ca să nu mai existe loc de niciun fel de șantaj în privința mea și a fiului meu.

Mulți dintre voi știți că eu des numeam TV8 un fel de primul copil al meu. Înțelegând că prin mine va fi lovit și el, am luat unica decizie corectă și anume să fac o pauză de emisie și să ies temporar din Consiliul de Adminstrație al televiziunii, despre ce am anunțat ieri colegii. Rămân fondatorul televiziunii care ține la ea mai mult decât își imaginau cei care au pornit acest atac asupra mea. Voi reveni la timpul potrivit, inclusiv cu un nou format de emisiune.

Asta este ultima mea declarație despre viața personală. Va rog să păstrați dreptul lui Rem la o copilărie liniștită.

Vă cuprind, Natalia", a scris jurnalista pe Facebook.

Citește și: Interlopul Geamai, fost hoț de cai, turnat de iubită după ce-a bătut-o. Armele, îngropate la palat

Platon a fost chiar invitat al Nataliei Morari în emisiunea acesteia de la TV8 în noiembrie 2020, la scurtă vreme după ce jurnalista a rămas însărcinată cu omul de afaceri.

Jurnalistul Vitalie Călugăreanu a comentat confesiunea Nataliei Morari arătând că aceasta este în conflict de interese: "Eu, totusi, astept un comunicat al organizatiilor de media, pentru ca nu a fost retragere, ci pauza si o potentiala revenire, pentru ca ramane fondator, pentru ca a continuat sa ne aburească cu echidistanță aflându-se în conflict de interese... pentru ca a prestat servicii (traininguri) pentru aceste ONG-uri. Hai, că tre să fim corecți in ograda noastra."

Călugăreanu s-a referit la proiecte ale Comisiei Europene, ale Ambasadei SUA și ale unor organizații nonguvernamentale de la Chișinău atunci când a pomenit "aceste ONG-uri".

"Schema de fraudă, denumită generic <Laundromat>, care se presupune a fi cea mai mare operațiune de „spălare” de bani din istorie, vizează zeci de persoane din anturajul politic, domeniul justiției și sectorul financiar-bancar din R. Moldova. 

După mai bine de șapte ani de la pornirea urmăririi penale în dosarul denumit generic <Laundromat>, organizatorii schemei nu au ajuns în fața justiției.

Deși în ancheta din Federația Rusă care se desfășura în paralel cu cea din R. Moldova a fost finalizată acum un an și s-a lăsat cu mandate de arest pe numele lui Veaceslav Platon și a fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc, care figurează ca organizatori ai operațiunii, dar și cu condamnarea Elenei Platon, sora controversatului om de afaceri, în R. Moldova dosarul <Laundromat> nu a ajuns la o finalitate.", a scris recent Ziarul de Gardă de la Chișinău.

"Informația publicată zilele trecute de Jurnal, precum că Veaceslav Platon se află la Londra, se confirmă. Un urmăritor fidel ne-a trimis fotografii cu Veaceslav Platon, pe care spune că l-a surprins acum trei zile într-un cartier de elită din Londra.", a arătat și Jurnal de Chișinău.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te