Legăturile dintre frații Tate, locotenenții lui Nuțu Cămătaru, interlopi și cazinourile Las Vegas

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 03.12.2023 - 16:37
Frații Tristan și Andrew Tate Foto: INQUAM Photos/Alexandru Busca
Interlopii care lucrau pentru cazinourile Las Vegas sunt tatuați cu DMS Foto: riseproject.ro
Adrian Corduneanu, Box și Șpac Foto: Facebook

Frații Tristan și Andrew Tate sunt asociați în șase cazinouri cu celebra rețea Las Vegas, de care sunt legate numele unor foști locotenenți ai lui Nuțu Cămătaru, frații Corduneanu și alte personaje grele din lumea interlopă, conform unei ample investigații Riseproject.

SHARE

Mihăiță Doroftei împreună cu fratele lui, Sorin Doroftei, controlează în acte lanțul de cazinouri Las Vegas.

Ei i-au adus împreună, la aceeași masă, pe interlopii din toată țara. Ei controlează grupul de firme DMS, care administrează cazinourile, active din cel mai mic cătun neaoș până în Cipru. Tot ei i-au angajat pe cei mai temuți luptători ai clanurilor din toată țara ca să le asigure protecția, dezvăluie Riseproject. 

Inițialele lor dau numele grupării DMS: Doroftei, Mihăiță și Sorin. Ei sunt capii. De altfel, pe brațele multora dintre interlopii care le păzesc afacerea, se regăsește acealași tatuaj: DMS .

Legăturile dintre frații Tate, locotenenții lui Nuțu Cămătaru, interlopi și cazinourile Las Vegas

Peste o sută de astfel de "tehnicieni" de peste 100 de kilograme au fost în slujba Familiei DMS în ultimii doi ani de zile. E concluzia procurorilor DIICOT, care au documentat și cazul fraților Tate, și cazul Las Vegas.

Adrian Corduneanu, Box și Șpac Foto: Facebook

Deși au cerut arestarea pentru liderii grupării, purtătoarea de cuvânt a instituției a confirmat pentru Organised Crime and Corruption and Reporting Project că sub umbrela Las Vegas funcționa, de fapt, un batalion de circa 100 de luptători din toată țara.

Citește și: Ce-i leagă pe interlopii Litrașu, Aticu, Șpac și Box: Toți îl știu pe Nuțu Cămătaru

Printre aceștia se numără frații Corduneanu din Iași, Lucian Boncu din Timișoara, foștii locotenenți ai lui Nuțu Cămătaru, Șpac și Box. 

O parte dintre sportivi pot fi văzuți constant și la competițiile de MMA organizate de către RXF, Real Xtreme Fighting, sponsorizate în principal tot de către cazinourile Las Vegas. 

Frații Tate sunt amfitrioni ai evenimentelor, comentează live luptele, și au și luptat de mai multe ori în galele RXF. Unul dintre bodyguarzii de la reședința britanicilor e și el luptător constant în galele de MMA organizate sub înaltul patronaj al Las Vegas și DMS. 

Citește și: Nuțu Cămătaru a arbitrat bătaia dintre Bebino și Litrașu și oamenii Prințișorului din Tărtășești

Liderul grupării DMS, Mihăiță Doroftei, zis Polonezu, e dat în urmărire acum pentru că nu s-a prezentat în fața instanței la judecată. Locuia într-o casă cu piscină și sens giratoriu în curte, într-o suburbie din sudul Poloniei. 

Frații Tate controlează o firmă de videochat prin care fac bani din sala de păcănele. Se numește Talisman Enterprises.

Talisman Enterprises, a declarat un punct de lucru în strada Dornei nr. 75-77 din Dobroești, Ilfov, dar adresa nu există pentru că strada se numește Doinei. În imaginea de mai sus, britanicii mergeau, de fapt, pe strada Doinei. 

Afacerile cu păcănele 

Cazinoul fraților Tate din Ilfov, unde s-au pozat luptătorii din Familia DMS, Box și colegii lui, a stat ascuns după mai multe greșeli în acte și mai multe straturi de documente. 

Spațiul unde funcționează cazinoul Las Vegas a fost închiriat mai întâi de Asociația Clubul Sportiv GTC, adică entitatea din spatele sălii SuperKombat Academy. 

La SuperKombat s-a antrenat constant și Andrew Tate de-a lungul anilor și s-a întreținut la terase cu luptătorii din portofoliul sălii. 

În ianuarie 2020, SuperKombat Academy a închiriat proprietatea către Talisman Enterprises, controlată de frații Tate, și așa a apărut acest cazinou Las Vegas. 

Astăzi, în sala de jocuri în care s-au asociat frații Tate cu Familia DMS există și 16 păcănele. Cel puțin o parte dintre ele au fost sub protecția interlopului Box din 2020 și până la finalul lui 2022, când a fost destructurată rețeaua.

RISE Project a intrat în posesia mai multor documente interne din contabilitatea cazinoului care arată cât au produs păcănelele, când cei doi frați erau în arest.

De când au fost băgate în priză prima oară, cele 16 aparate au înghițit un total de peste 44 de milioane de lei. Nu știm, însă, și data la care au fost puse în funcțiune acolo, ci doar că sala există din 2020. 

În nici două săptămâni, între 7 și 18 februarie 2023, când cei doi frați erau încă arestați pentru trafic de persoane și constituire de grup infracțional organizat, cele 16 păcănele au înghițit 606.120 lei, adică 120 de mii de euro. Doar în 11 zile și doar într-un singur cazinou din șase, câte am identificat.

Altă firmă a Familiei DMS deținea păcănelele din incintă, iar într-o singură lună făcea plăți către frații Tate de aproape 18 de mii de euro pentru punctul de lucru din Dobroești. 

Citește întreaga ancheta pe Riseproject.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te