Frații Tate au angajat-o pe avocata lui Mike Tyson și Chris Brown ca să impresioneze Curtea de Apel

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 01.02.2023 - 15:43
Frații Tate au angajat-o pe Tina Glandian, avocata lui Mike Tyson și Chris Brown, Foto: profimediaimages.ro

Televiziuni din toată lumea şi-au trimis echipe la Curtea de Apel Bucureşti. Judecătorii au rămas în pronunţare. Frații Andrew și Tristan Tate se află în arest preventiv din data de 30 decembrie 2022.

SHARE

Frații Andrew și Tristan Tate au angajat-o pe celebra avocată Tina Glandian, doar-doar vor scăpa de măsura arestului preventiv. Ea a apărat în instanţă celebrităţi precum boxerul Mike Tyson şi cântărețul Chris Brown. Avocata a venit dimineaţă la Curtea de Apel Bucureşti pentru a încerca să obțină arestul la domiciliu sau controlul judiciar pentru cei doi frați.

Tina Glandian nu a pledat astăzi, însă i-a consiliat pe avocații fraților Tate, pentru a le construi o apărare mai bună.

Citește și: VIDEO Cum a trișat Victor Pițurcă la cazino și a câștigat 170.000 de euro

Cei doi frați Tate sunt arestați preventiv din data de 30 decembrie 2022. Ei sunt acuzați de trafic de persoane și viol. Până în prezent au fost identificate şase persoane care au fost exploatate sexual de grupul condus de cei doi britanici.

Tribunalul Bucureşti a admis, pe 20 ianuarie, cererea DIICOT de prelungire cu 30 de zile a mandatelor de arestare preventivă emise anterior pe numele fraţilor Andrew şi Tristan Tate. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul a două complice - o fostă poliţistă şi iubita lui Andrew Tate.

Citește și: Legăturile antrenorului Dan Alexa cu periculosul interlop "Spaima Timișoarei": Suntem ca frații

Anchetatorii susţin că fraţii Tate racolau tinere sub pretextul începerii unei relaţii de iubire, după care le duceau într-o casă din judeţul Ilfov, unde erau obligate să producă clipuri video, ce erau postate pe site-uri pentru adulţi.

Cei doi fraţi le induceau în eroare pe tinere că ar dori o relaţie de căsătorie/concubinaj şi că ar avea faţă de ele sentimente reale de iubire (metoda 'loverboy').

Femeile ar fi fost ulterior transportate şi adăpostite într-un imobil din judeţul Ilfov, unde, prin acte de violenţă fizică şi constrângere psihică (intimidare, supraveghere constantă, controlul şi invocarea de pretinse datorii), ar fi fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii şi difuzării, prin intermediul unor platforme de socializare, de material având un astfel de caracter şi prin supunerea la executarea unei munci, în mod forţat, în scopul obţinerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obţinute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori.

Victimele le-au povestit anchetatorilor că în vila din judeţul Ilfov era amenajat un studio de videochat, fiind întâmpinate la venire de paznici înarmaţi. Totodată, ele ar fi fost obligate să îşi facă tatuaje cu mesajul "owned by Tate".

Până în prezent au fost identificate şase persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul condus de cei doi fraţi britanici.

DIICOT a instituit sechestru pe averea fraţilor Tate, respectiv 10 imobile (case şi terenuri) şi 15 autoturisme de lux: trei autoturisme Porsche, două BMW, două Ferrari, un Aston Martin, un McLaren, un Lamborghini şi cinci maşini Mercedes.

În acest caz, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a preluat în administrare, din dispoziţia procurorilor DIICOT, autovehicule şi ceasuri de lux, dar şi mai multe sume de bani, în valoare totală de aproximativ 18 milioane lei (3.636.000 euro).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te