FOTO&VIDEO Autocar cu 33 de persoane, răsturnat. Mai multe persoane sunt transportate la spital

DE Alex Darvari | Actualizat: 10.12.2022 - 20:36
Autocar răsturnat - FOTO: IGP

Cinci victime au fost transportate la spital, iar alte două primesc îngrijiri medicale la faţa locului, după ce un autocar în care se aflau 33 de persoane s-a răsturnat, sâmbătă seară, pe DJ 792C, în afara localităţii arădene Buteni.

SHARE

Conform datelor comunicate de IGSU, în urma accidentului au rezultat şapte victime, cinci dintre acestea fiind transportate la spital în stare de conştienţă.

La acest moment, alte două persoane sunt asistate medical la faţa locului, arată sursa citată.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţelor Arad şi Timiş a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

Astfel, la fata locului au fost trimise o unitate de terapie intensivă mobilă, o autospecială pentru transport victime multiple, 10 ambulanţe SMURD şi 6 ambulante ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad.

Totodată, alte 3 autospeciale pentru transport victime multiple de la ISU Timiş au fost trimise în sprijin, anunţă IGSU.

Conform datelor comunicate anterior de ISU Arad, autocarul este răsturnat pe partea stângă la un metru adâncime într-un şanţ.

"Din primele informaţii, este vorba de un autocar cu 33 de persoane (1 şofer+32 de pasageri), care s-ar fi răsturnat într-un şanţ. (...) Autocarul este înmatriculat în judeţul Timiş şi efectua un transport turistic. Testarea cu aparatul alcooltest a şoferului a indicat că acesta nu consumase alcool. Şoferul este un bărbat de 50 de ani, din Periam, judeţul Timiş", a transmis IPJ Arad

ORA 19,13 Arad: Autocar cu 33 de persoane, rãsturnat; s-a activat Planul roºu de intervenþie

Un autocar în care se aflau 33 de persoane s-a răsturnat în afara părţii carosabile, sâmbătă seară, la ieşirea din localitatea Cuied către localitatea Buteni, anunţă ISU Arad.

Conform sursei citate, s-a activat Planul roşu de intervenţie.

Autocarul este răsturnat pe partea stângă la un metru adâncime într-un şanţ.

La faţa locului intervin forţe şi mijloace ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vasile Goldiş al judeţului Arad cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare şi o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru transport personal şi victime, un echipaj SMURD TIM, 10 SMURD B2, cu sprijin de la SAJ (o ambulanţă C şi 9 ambulanţe tip B).

De asemenea, din ordinul IGSU, ISU Timiş a dislocat 3 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple şi 3 echipaje de prim ajutor tip B.

 

 

Potrivit ISU Arad, toate cele 33 de persoane s-au evacuat din autocar şi nu sunt persoane încarcerate.

Din primele informaţii, cinci persoane necesită îngrijiri medicale. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te