Stația GPL care a sărit în aer provocând decesul unei persoane și rănirea altor peste 45 funcționa ilegal. Primarul localității Crevedia, Florin Petre spune că știa că depozitul funcționa ilegal.
FOTO cu cisternele la stația GPL Crevedia. Primarul zice că funcționa ilegal. ISU controlase
În imaginea pe care o vedeți și care este făcută în urmă cu ceva timp se pot vedea cisterne care stau în incinta depozitului. Semn că activitatea era la turație maximă.
Din informațiile Newsweek, stația GPL funcționa de 15 ani în localitate. Primarul Florin Petre a câștigat primul mandat, în 2016, din partea UNPR. Este primar de 7 ani. Potrivit declarațiilor lui, depozitul GPL avea suspendată acrtivitatea.
„Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”, a spus primarul Petre.
FOTO cu cisternele la stația GPL Crevedia. Primarul zice că funcționa ilegal. ISU controlase
Primarul a explicat că acolo era mai degrabă un depozit GPL: „Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”.
Primarul spune clar că știa că firma în cauză avea suspendată activitatea, dar nu a considerat că trebuie să sesizeze autoritățile.
O explozie a avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, în Dâmboviţa, deflagraţia fiind urmată de un incendiu. Primele informaţii arată că sunt 5 persoane rănite. În urma exploziei, traficul pe DN 1A este blocat complet. A fost activat Planul Roşu.
Bilanțul este de peste 30 de răniți și un mort. 3.000 de persoane au fost evacuate.
Citește și: VIDEO PANICĂ la 30 km de București. A doua explozie la o stație GPL a zguduit casele. Ar fi 2 morți
Răniții, duși în Vest
România nu are spital de Mari Arși, deși a a fost promis de toate partidele după tragedia de la Colectiv.
România nu avea la momentul producerii incendiului din Colectiv, niciun centru medical specializat în tratarea pacienților cu arsuri severe („mari arși”) și niciun centru de recuperare medicală a acestor paciență.
Nu are nici astăzi, la 8 ani de la tragedia soldată cu 65 de morți și 150 de răniți.
Citește și: Răniții din explozia de la Crevedia, duși în Vest. Fără spital de mari arși la 8 ani de la Colectiv