FOTO 172 de persoane evacuate, 25 evaluate medical, două spitalizate după incendiul de la metrou

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.05.2022 - 10:25
172 de persoane evacuate, 25 evaluate medical, două spitalizate după incendiul de la metrou / Inquam Photo

Un tren de metrou care a plecat din staţia Piaţa Romană către Berceni s-a defectat marţi, fiind degajări mari de fum, anunţă Metrorex, conform căruia "călătorii aflaţi în trenul defect au forţat deschiderea uşilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel"

SHARE

La faţa locului au fost trimise echipaje de pompieri. Pasagerii aflaţi în garnitura de metrou defectă au fost evacuaţi. Şi la staţiile Piaţa Victoriei şi Universitate au fost evacuaţi călătorii. ISU anunţă că a fost un incendiu la carcasa unei linii de metrou, care a fost lichidat. Circulaţia în zona centrală a Capitalei este blocată. Şeful DSU Raed Arafat a precizat că au fost evacuate 172 de persoane, iar 25 au fost evaluate medical. De asemenea, două au fost transportate la spital.

Citește și: VIDEO Cazurile de variola maimuței explodează în Europa. Spania și Italia „infectate” la un concert


  "Ca urmare a defecţiunii tehnice cu degajare de fum din Piaţa Romană, echipele Metrorex au apelat conform procedurilor la instituţiile abilitate pentru verificare şi acordare de sprijin în caz de nevoie. Călătorii aflaţi în trenul defect au forţat deschiderea uşilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel şi deconectarea de la energia electrică a acestuia. Menţionăm că, pasagerii aflaţi în trenul defect nu au fost puşi în niciun moment în pericol, iar ca urmare a situaţiei create, aceştia vor fi debarcaţi prin tunel. Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfăşoară cu dificultate, iar între staţiile Universitate şi Piaţa Victoriei nu se circulă", precizează Metrorex, fără a face referire la producerea unui incendiu.

Citește și: Un navetist plătește cu 800 lei/lună mai mult pe combustibil când vine cu mașina în București

 "Având în vedere intervenţia pompierilor la staţia de metrou Piaţa Romană,  Brigada Rutieră recomandă participanţilor la trafic:
-să evite zona; să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri; să circule cu prudenţă. La acest moment traficul rutier este restricţionat pe  segmentul de drum  cuprins între Piaţa Universităţii şi Piaţa Romană, ambele sensuri de deplasare şi pe bd-ul Lascăr Catargiu, dinspre Piaţa Victoriei către Piaţa Romană. De asemenea, au fost aplicate restricţii de trafic şi din intersecţiile apropiate, pe străzile ce converg către bd-ul Gheorghe Magheru", anunţă Brigada de Poliţie Rutieră.
UPDATE - Conform ISU, incendiul de la metrou este lichidat. Incendiul s-a manifestat la carcasa unei linii de metrou. Din vagoane au fost evacuate toate persoanele.Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te