Fotbalistul „de aur” care a cântat cu Adi Minune și Vijelie și a primit o Dacie de la Fane Spoitoru

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 04.11.2021 - 09:55

Fost component al „generației de aur” care a participat la Campionatul Mondial din 1994, Iulian Chiriță (54 de ani) a povestit cum a cântat cu Vali Vijelie și Adi Minune și cum celebrii interlopi Fane Spoitoru și Gigi Boieru l-au premiat cu o Dacie după un meci cu Steaua.

SHARE

Iulian Chiriță, fost mijlocaș din anii '90 la FC Argeș, Rapid și Dinamo i-a dezvăluit fostului său coechipier, Robert Niță, mai multe episoade inedite din cariera sa.

Citește și: Alex Bodi rămâne în arest. Nu i-a convins pe judecători că a fost bolnav

Fostul jucător a fost închis aproape doi ani în Spania, în perioada 2015-2017, fiind condamnat pentru implicarea sa într-o rețea mafiotă de fraude cu carduri bancare.

 Iulian Chiriță, pe vremea când juca la Rapid Foto: GSP

Citește și: Extremistul care l-a amenințat pe Raed Arafat cu moartea: Îl invit la masă și îi dau și femeia mea

„Am avut șansa să stau cu cei mai mari interlopi, am avut șansa să stau cu președinți importanți, am cântat cu Vali Vijelie și Adi Minune. Am jucat cu Steaua, i-am bătut 4-1 și am dat trei goluri. Fane Spoitoru și Gigi Boeru, care erau în mare vogă atunci, au spus că celui mai bun jucător îi vor face cadou o mașină.

Citește și: Gore de la Cluj după ce a spus că va ploua cu morți: Sunt inofensiv, să moară ce-am mai pă interes

La următorul meci acasă, au venit cu Dacie nou nouță. Am intrat în vestiar și am întrebat cine nu are mașină. Rodin Voinea a zis că nu are. Am întrebat cu cât se vinde o Dacie și i-am luat cam 3.300 de dolari.

Citește și: Mladin, „Împăratul" traficului cu țigări, turnat de un locotentent care l-a ajutat să se ascundă

După aceea am zis: „Ăștia sunt banii. După meci, toți, cu neveste, copii, amante și soacre, ne vedem la Restaurantul Pescăruș.   

Am mers și am zis «Nu pleacă nimeni până nu terminăm până la ultimul dolar. Când ospătarul zice că nu mai avem niciun ban în cont, vedem dacă vrem să mai stăm și plătim de la noi. Dar trebuie să cheltuim banii pe care i-am primit cadou». Am fost vreo 60 de oameni, care am mâncat și am băut””, a povestit Iulian Chiriță pentru canalul de YouTube al fostului său coleg de la Rapid, Robert Niţă.

Toate acestea se întâmplau în perioada în care a jucat pentru Rapid între 1992 și 1996.

Citește și: VIDEO Un polițist local din Vaslui, luat la pumni de un bărbat fără mască la intrarea într-o piață

Și-a pierdut toți banii cu echipa Cimentul Fieni

„Am reușit, prin afacerile mele, să câștig bani. Aveam un restaurant de 1000 mp, aveam magazine. Toți banii pe care i-am strâns cu fotbalul s-au dus pe apa sâmbetei. Cel mai bine e să faci o afacere și să lași oamenii competenți să se ocupe. Când te crezi mai deștept și te bagi, se alege praful. Așa mi s-a întâmplat mie. Dar nu este niciun fel de problemă.

Am vrut să fiu afacerist, să fiu patron de club la Cimentul fieni. Am stins datoriile clubului, am dat bani de la mine bani pentru jucători. A încercat și să fiu antrenor, dar după 5-6 etape mi-am dat seama că nu sunt făcut pentru asta. 

Am avut ghinionul să întâlnesc oameni care m-au mințit. La Târgoviște am întâlnit un prefect care mi-a zis să dau bani de la mine, că mi-i dă el înapoi. Când am cerut banii, mi-a zis să mă duc la combinat ca să-mi dea marfă, fier. Dar m-am dus ca fraierul acolo. Am pierdut mulți bani, mulți. Vorbesc de un spațiu comercial central, de un restaurant, de apartamente și de casă”, a povestit Chitiță. 

Închis în Spania pentru implicarea într-o rețea de fraude cu carduri

Fostul internaţional român a petrecut aproape doi ani în închisorile din Barcelona și Madrid în perioada 2015-2017, când a stat în arest sub acuzația de a fi făcut parte dintr-o rețea mafiotă de furturi cu carduri.

„Au zis că aș fi fost implicat într-o rețea mafiotă cu carduri. N-aveam însă nicio treabă! Eu mă ocupam de restaurantul meu situat în apropiere de Barcelona, iar oamenii mâncau la mine. Treaba lor ce făceau în rest, nu mă interesa.

Nici n-am folosit POS pentru plăți. La mine se achita numai cash. M-am trezit însă dintr-odată cu Poliția pe cap și m-au băgat în aceeași oală cu ceilalți. N-am înțeles de ce! Am stat în închisoare un an și 9 luni, fără să am nici cea mai mică vină.  

Autoritățile spaniole și-au bătut joc de mine! M-au ținut ca pe un câine la pârnaie”, spunea Iulian Chiriță, în noiembrie 2019 pentru GSP. 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te