Fostul șef al DIPI, Gelu Oltean, trimis în judecată, își scrie memoriile

DE Valentin Mirică | Actualizat: 17.07.2020 - 21:19

Fostul sef al Departamentului de Informaţii si Protecţie Internă (DIPI) Gelu Oltean, trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional organizat în ”Dosarul Ayahuasca”, a anunţat că lucrează la o carte care ”va face lumină”.

SHARE
Oltean şi-a lansat vineri blogul, pe care îl prezintă ca fiind ”un manifest pentru adevăr”, ”o platformă personală de comunicare liberă, reală, adevarată şi autentică” explicând că acesta este contrapondere la opiiile emise în spaţiul public în legătură cu el.
  
 ”Decizia de a îmi crea o platformă personală de comunicare liberă, reală, adevarată şi autentică vine ca o contrapondere la opiniile emise în spaţiul public în legătură cu persoana mea, opinii ce reflectă mai puţin realitatea şi mai mult lipsa informare sau de bune intenţii.  În paralel, lucrez la cartea care va face lumină şi a cărei lansare o voi anunţa în curând, în ciuda presiunilor tuturor celor care mă contactează direct sau indirect şi care stau cu sufletul la gură să vadă dacă va curge sau nu cerneală şi pe numele şi acţiunile lor”, a precizat Oltean într-o declaraţie transmisă News.ro.
  
El  afirmă că a început să studieze Biblia impreună cu studenţi ai Bibliei, imediat după prima sa terapie Ayahuasca.
 
”Ei sunt suflete care, în timpul cât am fost arestat politic şi abuziv, au venit la procurorul de caz pentru a cere acceptul să mă poată vizita şi să îmi aducă o Biblie. Ca mulţi alţii, insă, au avut şi aceştia parte de refuz şi persecutare. Dar mergem înainte...doar cu adevăr!”, a scris Oltean. 
 
DIICOT a anunţat în 5 martie trimiterea în judecată a lui Gelu Oltean, Vanessa Youness şi Thomas Lishman pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unui local pentru consumul ilicit de droguri, desfăşurarea de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc fără drept, trafic de droguri de mare risc fără drept, introducere în ţară de droguri de mare risc, fără drept, trafic de produse sau substanţe toxice, efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse despre care trebuia sau putea să prevadă că sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.