Fostul primar Tudorache: împrumut de 130.000 lei de achitat în anul în care a câștigat 135.000

DE Petre Bădică | Actualizat: 21.07.2021 - 10:54
Fostul primar Tudorache: împrumut de 130.000 lei de achitat în anul în care a câștigat 135.000 /FB

Fostul primar al sectorului 1, Daniel Tudorache, care nu are niciun ban în cont și niciun fel de bunuri în proprietate, a luat un împrumut de aproape 26.000 euro pe care trebuie să îl achite într-un an.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Prin Declarația de avere pe 2021 a lui Daniel Tudorache, acum deputat PSD, bate vântul. El nu are nici case, nici terenuri, nici mașini și nici bani în bancă. Trăiește de la un salariu la altul.

Potrivit declarației de avere, depusă în iunie 2021, Tudorache a luat un împrumut de 130.000 lei. Împrumutul a fost luat cel mai probabiul de la o persaoană fizică (băncile cerând garanții), dar Tudorache a șters numele celui care i-a oferit banii.

Împrumutul trebuie acoperit între 2020 și 2021. Din declarația de avere nu reiese că Tudorache și-a cumpărat ceva în 2020 de acești bani.

În 2020, Tudorache a câștigat un pic mai mult decât valoarea împrumutului. În 2020 a câștigat 131.412 lei ca primar al sectorului 1 și 4.171 ca deputat.

Diferența dintre împrumutul misterios, făcut în 2020 și câștigul anual, este de 5.000 lei.

DNA: A pus banii pe numele soției și menajerei

Fosta soție a lui Daniel Tudorache, Adina, în vârstă de 52 de ani, este cercetată de DNA pentru complicitate la spălarea banilor în același dosar cu fostul primar. DNA i-a impus acesteia plata unei cauțiuni de 200.000 de euro.

Potrivit procurorilor, „în perioada în care a ocupat funcții publice (2008-2018), inculpatul Tudorache Daniel ar fi beneficiat de sume de bani disproporționat de mari comparativ cu veniturile sale licite. Pentru a ascunde originea sumelor de bani presupus a fi fost obținute în mod nelegal, acesta ar fi interpus două persoane ( soția și menajera), care au acționat ca proprietarii aparenți ai sumelor de bani cu scopul ca, prin cele două, sumele să fie introduse în circuitul civil. Banii astfel introduși în circuitul civil ar fi fost utilizați pentru a achita excursii în străinătate, bijuterii, articole vestimentare de lux atât din țară, cât și din străinătate, autoturisme, imobile, școli private, acordarea de împrumuturi, constituirea de depozite”.

Citește și: DNA susține că fostul primar Daniel Tudorache și-a trecut averea pe numele ex-soției și a menajerei

Adina Tudorache, fosta soție a lui Daniel Tudorache, a acoperit cauțiunea de un milion de euro stabilită de DNA pentru fostul primar al Sectorului 1 punând garanție trei immobile.
 

Citește și: Fosta soție a lui Daniel Tudorache a garantat cu trei imobile cauțiunea de un milion de euro  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te