Fosta șefă a femeilor din Bihor a partidului lui Ponta, condamnată pentru că a condus beată, a fugit

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 15.07.2022 - 14:30
Simona Kadas, Fosta șefă a femeilor din Bihor a partidului lui Ponta, condamnată pentru că a condus beată, a fugit Foto: Facebook

Fosta atletă Simona Kadas, ex-preşedinta femeilor Pro România Bihor, a dispărut de la domiciliu şi este căutată de poliţişti pentru a fi încarcerată după a fost condamnată definitiv la 1 an şi 6 luni ani de detenţie.

SHARE

Băută la volan, ea a izbit o maşină în parcare şi nu s-a lăsat dusă la analize de sânge.

Citește și: Chimistul licențiat al grupării Hell's Angels poate să cheltuie bani pentru dezvoltarea României

Curtea de Apel Oradea a pronunţat, joi, verdictul definitiv în cazul fostei atlete acuzate că, în dimineaţa de 7 septembrie 2020, a urcat la volan băută şi a izbit o Dacia parcată. Momentul a fost surprins de un martor care, văzând starea femeii, a sunat imediat la 112.

Poliţiştii nu au reuşit să o ducă pe Simona Kadas la analize, pentru că s-a opus, motiv pentru care ea a fost trimisă în judecată sub acuzația de refuz de recoltare probe biologice şi a fost condamnată definitiv la 1 an şi 6 luni de închisoare, în regim de detenţie.

Mai fusese condamnată pentru că a condus beată

La pronunţarea verdictului, instanţa a luat în calcul şi faptul că fosta atletă este la a doua condamnare pentru fapte similare.

În iunie 2018, fiind în stare de ebrietate la volanul maşinii, ea a acroşat două autoturisme parcate. Atunci, pusă să sufle în etilotest, Kadas a acceptat, rezultând o alcoolemie uriaşă, de 1,28 mg/l alcool în aerul expirat. Agenţii au prevenit-o că o vor însoţi la Serviciul de Medicină Legală, pentru prelevarea de probe biologice, dar odată ajunşi acolo femeia s-a sucit, refuzând să se lase înţepată.Pentru respectiva ispravă, fosta atletă a primit o pedeapsă de 1 an de închisoare, a cărei aplicare a fost amânată pe o perioadă de 2 ani.

Cert e că, acum, după pronunţarea verdictului final în caz, poliţiştii trimişi să o depună pe Simona Kadas la Penitenciar nu au găsit-o la niciuna dintre adresele cunoscute, motiv pentru care a fost dată în consemn şi, după parcurgerea tuturor procedurilor, ar putea fi dată în urmărire naţională, conform Bihoreanul. 

Joi seara, în timp ce poliţiştii o căutau deja, atleta scria pe contul ei de socializare faptul că e o „persoană cu coloană vertebrală” şi lăsa să se înţeleagă că îşi asumă vina pentru ce a făcut.

„Mereu am fost o persoană cu coloană vertebrală. Mereu am plătit pentru greșelile mele și voi plăti și acum. Tot timpul am vrut să fiu o persoană pozitivă pentru cei din jurul meu nu una negativă. Îmi pare nespus de rău că am greșit. Voi fi puternică și de această dată. Ne vedem... inconștiența costă scump”, a scris Kadas pe Facebook

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te