Fost poliţist, condamnat la 15 ani de închisoare: Și-a ucis soția. Scandal de la spălatul vaselor

DE Alin Crișan | Actualizat: 22.12.2022 - 21:47
Polițist - Foto: ZDI

Un fost polițist și-a omorât soția în bătaie și riscă 15 ani de închisoare. Totul a pornit de la spălatul vaselor.

SHARE

Un fost poliţist de frontieră şi-a ucis în bătaie fosta soţie. El a fost condamnat luni, în primă instanţă, la 15 ani de închisoare. Pedeapsa a fost relativ uşoară în comparaţie cu prevederile Codului Penal. Dacă sentinţa va fi confirmată de Curtea de Apel, ea va reprezenta punctul final al unei drame care a şocat opinia publică ieşeană anul trecut.

Iorgu Acsinte a lucrat în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora până în 2017, când s-a pensionat. Avea doi copii, ambii angajaţi în cadrul Poliţiei de Frontieră. Familia locuia în Prisăcani, unde soţia lui Acsinte se ocupa cu creştera animalelor. În 2010, chiar obţinuse finanţare euopeană în cadurl unui proiect privind înfiinţarea unei microferme cu vaci de lapte şi scroafe cu purcei.

După pensionarea soţului, femeia a început să-şi schimbe comportamentul, suferind de o depresie accentuată de consumul de alcool, ceea ce a făcut ca relaţiile dintre soţi să se deterioreze. Femeia s-a internat în 2018 şi a urmat şedinţe de consiliere, fără prea multe rezultate, dat fiind consumul frecvent de alcool.

În cele din urmă, Acsinte a cerut divorţul, căsătoria fiind desfăcută la sfârşitul lui 2019. Cei doi foşti soţi au continuat totuşi să locuiască împreună, chiar dacă bărbatul începuse o relaţie afectivă cu o ieşeancă la care începuse să locuiască periodic.

Relaţiile cu fosta soţie erau fluctuante, alternând perioade „normale” cu episoade conflictuale, în care cei doi se reclamau reciproc pentru violenţe domestice. Treptat, şi copiii au început să se distanţeze de mamă, pe fondul consumului de alcool al acesteia. În iulie anul trecut, după o petrecere organizată cu ocazia zilei de naştere a lui Acsinte, în timpul căreia fosta soţie exagerase din nou cu alcoolul, bărbatul a luat decizia de a se despărţi definitiv de ea. A început să reamenajeze casa părinţilor săi decedaţi, situată tot în Prisăcani, intenţionând să se mute acolo fără a lăsa complet fără control gospodăria pe care o avea cu fosta soţie. Pe 14 august, se afla în casa comună, pentru a confecţiona o cuşcă pentru unul dintre câini şi nişte porţi de acces ce urma să le instaleze la casa părintească. Acsinte s-a hotărât să rămână acolo peste noapte, mai ales că iubita sa era plecată la Târgu Frumos. De altfel, băuse pe timpul lucrului.

La un moment dat, lângă el s-a aşezat fosta soţie, care i-a cerut de băut. Gestul l-a enervat pe bărbat, care i-a aruncat un pahar de băutură în faţă, scoţând-o apoi forţat din magazia în care lucra. După o vreme, a intrat în casă pentru a bea apă, ocazie cu care fosta soţie i-a reproşat că nu şi-a spălat vasele după ce a mâncat. Femeia a spart de podea farfuriile, ieşind apoi din bucătărie.

Enervat, bărbatul a spart şi el câteva vase, după care s-a îndreptat spre femeie. A urmărit-o până în dormitor şi a început să o pălmuiască. A revenit în bucătăria situată vizavi de dormitor, unde a răsturnat dulapurile şi televizorul, a spart vesela, apoi s-a întors în camera femeii, lovind-o.

În toiul scandalului, a rupt de podea două scaune şi a început să o lovească pe fosta soţie peste corp cu un leaţ. Aceasta a căzut pe pat, iar bărbatul a răsturnat salteaua, astfel încât femeia a căzut în spaţiul dintre pat şi perete. În cele din urmă, Acsinte a răsturnat dulapul peste femeie. Nu a strivit-o, mobila rămânând sprijinită de pat. Conform declaraţiilor sale ulterioare, bărbatul o auzea respirând şi încercând să iasă de sub dulap.

Acsinte a lăsat-o acolo, a făcut un duş şi şi-a dus în maşină câteva lucruri. A plecat în jurul orei 21.30 cu maşina, deşi se afla sub influenţa alcoolului.

Citește mai multe pe ziaruldeiași.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te