Focar de coronavirus în Săliştea Deal; în sat s-au deplasat prefectul şi şefii IPJ, ISU, IJJ şi DSP

DE Adelina Sahlean | 07.05.2020 - 15:10

Prefectul de Alba şi şefii Poliţiei, Jandarmeriei şi ISU s-au deplasat joi în comuna Săliştea, un focar mare de coronavirus unde a existat o reticenţă a unor localnici în a fi testaţi, pentru a oferi explicaţii cetăţenilor cu privire la importanţa respectării măsurilor legale.

SHARE

Prefectul Nicolae Albu a dispus o analiză la faţa locului a situaţiei epidemiologice de la nivelul comunei Săliştea, unde au fost înregistrate până în prezent 12 cazuri de coronavirus, toate în satul Săliştea Deal şi unde specialiştii DSP intenţionau să efectueze o testare în masă în rândul celor 250 de localnici. potrivit Agerpres.

În acest sens, joi, la sediul Primăriei a avut loc o şedinţă de lucru, la care au participat, alături de prefect, şeful IPJ Alba, comisar şef Florin Dogaru, şeful IJJ Alba, colonel Marius Giurea, şeful ISU Alba, colonel Adrian Guia, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea, directorul executiv adjunct al DSP Alba, Daniela Dreghici Popa, primarul Aurel Stănilă şi alţi reprezentanţi ai autorităţii locale.

"Întrevederea a avut ca temă principală de discuţie situaţia de la nivelul comunei, iar în acest sens s-a dispus punerea în aplicare a unor măsuri de prevenire şi combatere a infectării cu virusul COVID-19", a transmis Instituţia Prefectului judeţul Alba.

S-a dispus intensificarea măsurilor de menţinere a ordinii publice în special în Săliştea Deal, efectuarea de testări în aceeaşi localitate, urmând ca autorităţile locale să asigure hrana, medicamentele, precum şi alte bunuri de necesitate urgentă pentru persoanele vulnerabile izolate la domiciliu sau celor care nu au posibilitate financiară.

"Şedinţa a fost urmată de o deplasare în teren, în zonele cele mai afectate ale comunei, unde autorităţile au oferit explicaţii cetăţenilor cu privire la importanţa respectării măsurilor legale şi a procedurilor de lucru, precum şi necesitatea testării unui număr cât mai mare de oameni, în vederea depistării posibilelor persoane pozitive şi astfel, urmată de luarea măsurilor de limitare a extinderii" a transmis, la rândul său, DSP Alba.

Instituţia trage "un semnal de alarmă" cu privire la "importanţa colaborării cetăţenilor cu autorităţile" în vederea limitării răspândirii virusului şi respectării ordonanţelor militare, precum şi a legislaţiei în domeniu.

După confirmarea a 4 cazuri de COVID-19 în Săliştea Deal, echipe ale DSP Alba s-au deplasat în comunitate în vederea luării măsurilor şi demarării unor anchete epidemiologice, conform metodologiei de lucru.

"Cu această ocazie, echipe formate din asistenţi medicali comunitari, medici epidemiologi şi inspectori sanitari au prelevat peste 60 de probe în vederea efectuării de teste de laborator. În data de 6 mai 2020, odată cu obţinerea rezultatelor, au fost confirmate încă 8 persoane ca fiind infectate cu COVID-19. În cel mai scurt timp, acestea au fost transportate pentru îngrijire şi supraveghere la unităţi sanitare din judeţ specializate în tratarea acestei boli şi, totodată, au fost dispuse măsuri de supraveghere şi intensificare a măsurilor de izolare prevăzute în legislaţie", precizează DSP Alba.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te