Firea, după mesajul jignitor despre spitalul ridicat din donații. „Și eu am construit un spital”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 30.10.2019 - 11:45
Inquam Photos

Primarul Gabriela Firea susține că este victima unei campanii media și că a construit și ea spitale.  

SHARE

Gabriela Firea a distribuit o postare pe contul personal de Facebook cu un mesaj jignitor la adresa a peste 200.000 de români care au donat pentru ridicarea primului spital de stat din țară în care vor fi tratați copiii bolnavi de cancer.

Spitalul, construit exclusiv din fonduri private, se ridică în curtea Spitalului „Marie Curie” din Capitală și, odată cu finalizarea lucrărilor, va fi donat statului român. Proiectul aparține Asociației „Dăruiește Viață”, organizație fondată de Oana Ghoerghiu și Carmen Uscatu.    

 

Prezentă seara trecută la Digi24, Firea nu și-a cerut scuze pentru acest mesaj extrem de jignitor, ci a subliniat contribuția ei la acest proiect, încercând să minimizeze inițiativa.

„De ce ați share-uit postarea Danei Budeanu?” a fost întrebată Gabriela Firea.

„Este interzis like-ul sau share-ul pe Facebook?” a replicat, arogant, primărița.

Apoi, Gabriela Firea a pretins ca fiind și contribuția sa personală la acest spital faptul că a semnat un act pentru un teren public, care aparține Primăriei Capitalei, nu ei personal.

„Gabriela Firea: Este minunat ce fac, dar să nu nege activitatea noastră și să nu spună că noi n-am avut o contribuție!

Cosmin Prelipceanu: Contribuția Primăriei Capitalei este contribuția bucureștenilor.

Gabriela Firea: Stați puțin, dvs. acum filosofați. Bucureștenii, chiar dacă și-ar fi dorit să aibă o contribuție, cum puteau să o facă? Nu prin reprezentantul lor, primarul general? (...) Asta e democrația, nu pot cetățenii să vină ei să propună un proiect, chiar dacă și l-au dorit.

Cosmin Prelipceanu: Ce nu înțelegem nicicum este cum prin postarea asta dvs v-ați așezat împotriva achiziționării acestui aparat (de radioterapie pentru copii - n.r.).

Gabriela Firea: Nu, nu m-am așezat eu. Este o campanie negativă furibundă nedreaptă la adresa mea, care a fost declanșată de unul dintre competitorii mei de anul viitor”   

După acest moment, tot primarul Capitalei a fost cel care s-a victimizat, după ce opinia publică s-a scandalizat cu privire la mesajul distribuit.

 „Nu-mi plac omisiunile grave. Eu nu aveam cum să aduc jigniri contributorilor, sponsorilor acestui spital, pentru că și eu, ca primar general, am o contribuție (...) în construirea acestui spital - așa cum se spune, din fonduri exclusiv private - contribuție despre care nu vorbește absolut nimeni, poate nu întâmplător. (...)

Acest spital se construiește - și foarte bine că se construiește și voi sprijini cu tot ceea ce pot și personal, și ca primar general - acest spital se construiește pe proprietatea Municipiului București, pe proprietatea Primăriei Capitalei, pe un teren valoros - în jur de un milion de euro

„Da, și noi construim spital, și eu am construit spital, Victor Gomoiu, am găsit o clădire bântuită (sic! - n.r.). Gabriela Firea, ca primar general, care iată că este atacată nedemn, a construit acest spital”.    

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te