Filosoful Mihai Șora cere proteste masive pentru justiție și alegeri anticipate

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 21.01.2019 - 14:44
Mihail Șora. Foto Inquam Photos/Alberto Groșescu

Filosoful Mihai Șora (102 ani) a postat luni pe Facebook un îndemn la proteste masive pentru apărarea justiției și alegeri anticipate. Acesta susține că ultimii doi ani „ne-au arătat că singura instanță de care se tem cu adevărat suntem noi: mulțimea care protestează”.

SHARE

Reacția filosofuli vine la doar o zi după ce ministrul Tudorel Toader a anunțat OUG pentru condamnații penal care au fost judecați în ultimii patru ani de Înalta Curtea, Șora a atacat dur PSD, arătând că ”este limpede pentru orice om cinstit și destupat la minte că PSD nu funcționează ca un partid politic, ci ca un grup infracțional organizat (la centru și în teritoriu), un grup pus pe căpătuială, pe tâlhărirea unei țări întregi”.

Mihai Șora cere, prin postarea sa pe pagina de Facebook, proteste masive, alegeri anticipate și vrea ca partidele USR și PLUS să participe împreună la alegeri.

„Ultimii doi ani ne-au arătat că – mai mult decât de Uniunea Europeană, Comisia de la Veneția sau alte instanțe – singura „instanță“ de care se tem cu adevărat suntem noi: mulțimea care protestează. O mulțime pașnică, dar nu mai puțin determinată și inteligentă, care nu poate fi mituită, nici prostită de cârpelile din economie, de promisiuni și declarații sforăitoare. O mulțime care nu doarme în timp ce ei pregătesc (noapteacahoții, bineînțeles) Ordonanțe de Urgență. „Mulțimea“ înseamnă chiar MULȚIMEA (nu doar pianiștii, filosofii și poeții)” spune filosoful.

Acesta face apel la alegerile anticipate și îi acuză pe susținătorii PSD că sunt „complici cu prăduitorii României”.

„Este limpede pentru orice om cinstit și destupat la minte că PSD nu funcționează ca un partid politic, ci ca un grup infracțional organizat (la centru și în teritoriu), un grup pus pe căpătuială, pe tâlhărirea unei țări întregi.
Cei care continuă să susțină acest „partid“ sunt – de facto – complici cu prăduitorii României și se fac vinovați de jaful și de netrebniciile care îi definesc: în Justiție, Învățământ, Sănătate, Economie, Agricultură – peste tot unde este rost de mistificat, de sluțit și prăduit.” a adăugat Mihai Șora.

De asemenea, Șora laudă partidele USR și PLUS, pe care le consideră formate din oameni inteligenți și „de ispravă” în care are încredere că „pot muta munții din loc.”

„Și USR, și PLUS au oameni admirabili. Pe unii dintre ei îi cunosc personal, pe alții îi știu de la proteste (și nu de ieri, de azi, ci încă din Piața Universității, de la Roșia Montană și Colectiv). Sunt – în ambele partide – oameni de toată isprava, în care am deplină încredere; sunt oameni care pot muta munții din loc.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te