Filmul tragediei în care Raisa, fetița de 2 ani a fost ucisă. Suspectul, un minor a recunoscut tot

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 30.05.2024 - 17:24
Filmul tragediei în care Raisa, fetița de 2 ani a fost ucisă. Suspectul, un minor a recunoscut tot - Foto: ProTv

Filmul tragediei în care Raisa, fetița de 2 ani a fost ucisă. Suspectul, un minor a recunoscut tot. Cum s-a petrecut crima și ce spun anchetatorii.

SHARE

Filmul tragediei în care Raisa, fetița de 2 ani a fost ucisă. Suspectul, un minor a recunoscut tot. Cum s-a petrecut crima și ce spun anchetatorii. 

Filmul tragediei în care a fost ucisă Raisa 

Moartea Raisei, fetița de 2 ani din Dolj, găsită fără viață după ce a fost căutată 24 de ore, a fost una violentă şi s-a datorat hemoragiei interne şi externe, dar şi asfixiei mecanice prin strangulare.

Citește și: 23 ani de pușcărie pentru tânărul care l-a ucis pe iubitul mamei în noaptea de Revelion

Legiștii au concluzionat că decesul a fost „provocat de un politraumatism cu multiple plăgi, dintre care unele penetrante, dar şi asfixiei mecanice prin strangulare.”

Verișorul ei, în vârstă de 15 ani, a fost reținut joi, fiind acuzat că el cel care i-a aplicat loviturile care i-au provocat decesul.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a dat publicității detaliile faptei îngrozitoare din comuna Breasta din Dolj.

„Relevantă în cauză a fost expertiza genetică judiciară efectuată asupra unui obiect vestimentar ridicat de la inculpatul minor Codreanu Nicolas Masi, în urma examinării fizice a acestuia. Conform concluziilor acestei expertize, obiectul vestimentar ridicat de la persoana bănuită prezenta urme de sânge uman, iar în urma genotipării acestei probe a rezultat că aparţinea victimei Stan Raisa Maria Nicoleta”, se arată în comunicatul Parchetului.

Codreanu Nicolas Masi a înjunghiat-o de mai multe ori şi a strangulat-o folosind o funie din material textil.

„Având în vedere faptul că din probele administrate până în prezent a reieşit că minorul Codreanu Nicolas Masi, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a victimei Stan Raisa Maria Nicoleta datorată vârstei foarte fragede (2 ani şi 5 luni), i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un obiect tăietor-înţepător, posibil cuţit, şi a strangulat-o folosind o funie din material textil, împotriva acestuia a fost formulată o acuzaţie oficială şi s-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, prev. de art. 188 alin. 1 – art. 189 alin. 1 lit. i C.pen., cu aplic. art. 113 alin. 2 C.p.”, arată Parchetul.

Comunicatul integral al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj:

„În data de 27.05.2024, ora 13:28, organele de poliţie au fost sesizate prin intermediul serviciului de urgenţă SNAU 112 cu privire la dispariţia minorei Stan Raisa Maria Nicoleta, în vârstă de 2 ani şi 5 luni, fiind conturate indicii cu privire la faptul că aceasta ar fi putut fi victima unor acţiuni de violenţă.

Citește și: Medicul român care și-a ucis amanta în Ungaria, adus în țară. ”E prea complicat să vă explic!”

În urma cercetărilor efectuate şi căutărilor extinse efectuate în zonă de o echipă complexă formată din procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj, cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale, Institutului Naţional de Criminalistică – Serviciul de Cercetări la Faţa Locului, Serviciul Criminalistic Dolj, dar şi mai multe structuri din cadrul IPJ Dolj, IJJ Dolj, Gruparea Mobilă de Jandarmi, ISU Dolj a fost identificat cadavrul minorei Stan Raisa Maria Nicoleta într-o zonă cu vegetaţie abundentă situată în spatele imobilului unde aceasta a fost văzută ultima data în viaţă şi s-a efectuat cercetarea la faţa locului.

În cauză s-a dispus efectuarea autopsiei medico-legale a cadavrului, iar în urma acesteia s-a stabilit faptul că moartea minorei a fost una violentă şi s-a datorat hemoragiei interne şi externe, provocată de un politraumatism cu multiple plăgi, dintre care unele penetrante, dar şi asfixiei mecanice prin strangulare.

În urma administrării mai multor mijloace de probă, s-a conturat ipoteza conform căreia minorul Codreanu Nicolas Masi, în vârstă de 15 ani, a fost persoana care a produs leziunile de violenţă menţionate anterior, în urma cărora a rezultat decesul victimei Stan Raisa Maria Nicoleta.

Relevantă în cauză a fost expertiza genetică judiciară efectuată asupra unui obiect vestimentar ridicat de la inculpatul minor Codreanu Nicolas Masi, în urma examinării fizice a acestuia.

Conform concluziilor acestei expertize, obiectul vestimentar ridicat de la persoana bănuită prezenta urme de sânge uman, iar în urma genotipării acestei probe a rezultat că aparţinea victimei Stan Raisa Maria Nicoleta.

Având în vedere faptul că din probele administrate până în prezent a reieşit că minorul Codreanu Nicolas Masi, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a victimei Stan Raisa Maria Nicoleta datorată vârstei foarte fragede (2 ani şi 5 luni), i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un obiect tăietor-înţepător, posibil cuţit, şi a strangulat-o folosind o funie din material textil, împotriva acestuia a fost formulată o acuzaţie oficială şi s-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, prev. de art. 188 alin. 1 – art. 189 alin. 1 lit. i C.pen., cu aplic. art. 113 alin. 2 C.p.

În cursul zilei de 30.05.2024 inculpatul minor Codreanu Nicolas Masi va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te