Femeie imobilizată, pipăită de un paramedic SMURD într-o ambulanţă. Bărbatul a şters înregistrarea

DE Octavia Constantinescu | 06.08.2023 - 14:10
Femeie imobilizată, pipăită de un paramedic SMURD într-o ambulanţă. Bărbatul a şters înregistrarea - Foto: Arhivă / imagine cu caracter ilustrativ

Un paramedic de la SMURD din cadrul ISU - Bucureşti este acuzat de agresiune sexuală după ce în luna iunie a profitat de incapacitatea unei paciente pe care a pipăit-o în ambulanţă. Acesta este acum arestat la domiciliu pentru 30 de zile.

SHARE

El este acuzat că ar fi pipăit o femeie în timp ce o transporta cu autospeciala la spital şi, pentru a nu fi prins, a şters imaginile surprinse de camerele de supraveghere din maşină.

A pipăit o pacientă imobilizată în drum spre spital

"S-a reţinut că la data de 08.06.2023, inculpatul, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu a profitat de faptul că persoana vătămată majoră, pacientă în transport către o unitate spitalicească, se afla în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa şi a exercitat asupra acesteia acte de agresiune sexuală.

Citește și: ONU: India va deveni ţara cu cea mai mare populaţie din lume la jumătatea anului 2023

De asemenea, pentru a elimina înregistrările video incriminatorii surprinse de camera de supraveghere amplasată în interiorul autospecialei de transport pacienţi, inculpatul a şters fără drept datele informatice stocate pe cardul de memorie, aducând astfel atingere integrităţii şi disponibilităţii acestora", transmite DIICOT într-un comunicat de presă.

Bărbatul este inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de agresiune sexuală şi alterarea integrităţii datelor informatice. Ulterior, la 4 august, un judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Militar Bucureşti a dispus arestarea la domiciliu a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Arestați pentru înșelăciune și trafic de influență

Un ambulanțier în vârstă de 37 de ani, de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ), Substația Bârlad, împreună cu o infirmieră (43 ani) de la Spitalul „Elena Beldiman”, Secția Medicală, au pretins în perioada 2019-2020 mii de euro de la mai multe persoane, cărora le-au promis că le vor ajuta să obțină posturi bine plătite la Ambulanță sau la spitalul din Bârlad.

Citește și: Săptămâna Verde" și "Școala Altfel", aprobate de ministerul Educației. Ce vor face copiii la școală

Conducerea SAJ Vaslui a precizat că ambulanțierul nu a avut abateri disciplinare până acum și era destul de tăcut, dar se pare că avea patima jocurilor de noroc. Atât conducerea Spitalului „Elena Beldiman” cât și cea a SAJ Vaslui au declarat că celor în cauză le va fi suspendat contractul de muncă pe o perioadă de 30 de zile, iar dacă arestul va fi prelungit, cei doi riscă să fie concediați.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te