Fata de 16 ani care a fost abuzată de tatăl vitreg timp de șase ani își dorea să moară

DE Daniel Toșa | 17.11.2021 - 12:30
Fata de 16 ani care a fost abuzată de tatăl vitreg timp de șase ani își dorea să moară/FOTO: Unsplash

Numărul copiilor agresați sexual este în creștere alarmantă. Poliția Română investighează sute de cazuri în care minori de doar câțiva ani au devenit victime ale propriilor familii. Un număr record de abuzuri au avut loc în centrele de plasament.

SHARE

Anul acesta, peste 330 de copii au fost abuzați sexual. Dar numărul este mult mai mare, o recunosc chiar autoritățile care spun că puțini minori își fac curajul de a cere ajutor.

Abuzurile încep chiar și de la doi ani, spun anchetatorii. Copiii încep să vorbească abia atunci când devin adolescenți și realizează ce li se întâmplă. O fată de 16 ani a sunat la Telefonul Copilului - o linie special pusă la dispoziție pentru astfel cazuri- să anunțe că nu mai vrea să trăiască după ce a fost abuzată de tatăl vitreg timp de șase ani.

Citește și: Fostul senator PSD Dan Șova, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

 „Acea adolescentă care a sunat, ea nu a dorit intervenție, a dorit să moară, nu a sunat la noi să caute intervenție, ea a sunat la noi pentru ca sfârșitul să nu o prindă singură”, spune Cătălina Surcel de la Asociația Telefonul Copilului.

Fata a povestit că nimeni nu a crezut-o când a vorbit de abuzurile suferite. Și nu este un caz singular avertizează specialiștii. De prea multe ori adulții închid ochii la ceea ce se întâmplă, spun polițiștii, care avertizează că tăinuirea unor astfel de fapte se pedepsește penal.

Citește și: Gore de la Cluj după ce a spus că va ploua cu morți: Sunt inofensiv, să moară ce-am mai pă interes

„Nu vă ascund faptul că în perioada pandemiei peste 20% dintre cazuri au avut loc în centre de plasament”, a mai spus Cătălina Surcel.

Iar agresorii erau chiar cei plătiți să-i îngrijească pe cei mici.

Legea privind agresiunile sexuale împotriva minorilor a fost înăsprită. De anul trecut, cine abuzează un copil poate primi până la 12 ani de închisoare dacă victima este membru de familie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.