Explozie la bordul unei nave comerciale, în Marea Neagră. Armata a trimis un puitor de mine

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 20.09.2023 - 11:27
Poliția de Frontieră a intervenit în incident Foto: Facebook/ Garda de Coastă

Este alertă în Marea Neagră după ce a avut loc o explozie la bordul unei nave coerciale. 12 marinari au fost răniți. Ei au fost salvați și primesc îngrijiri medicale. Ministerul Apărării spune că a trimis la fața locului un puitor de mine și o grupă de scafandri

SHARE

Poliția de Frontieră a in format că o explozie la o navă comercială ce se afla la 16 mile marine de Sulina. Echipajul a transmis un mesaj de urgență “MAYDAY”.

12 marinari au fost răniți. Ei au fost aduși la mal.

UPDATE 11.20. ”Cu privire la situația navei comerciale Seama, sub pavilion Togo, care a  raportat o explozie la bord în cursul dimineții de 20 septembrie, în jurul orei 6.50, conducerea Statului Major al Forțelor Navale a ordonat, conform procedurilor operaționale, trimiterea către raionul maritim Sulina, pentru a acționa în sprijinul autorităților civile responsabile de intervenție și pentru cercetarea raionului, a puitorului de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” 274, cu o grupă de scafandri EOD la bord.

Nava militară a plecat din portul militar Constanța în jurul orei 08.15”, a transmis MApN.

Explozie la bordul unei nave comerciale, în Marea Neagră, la 12 mile de Sulina. 12 marinari, răniți

”În data de 20.09.2023, la ora 06.50, urmare a unui mesaj de urgență “MAYDAY”, transmis in CH 16 VHF,  de către o nava comercială prin care informează ca a avut loc o explozie la bord, M.R.C.C.  a declanșat o operațiune S.A.R. pentru salvarea echipajului acesteia.
La acțiunea de salvare  a participat un mijloc de mobilitate din cadrul Gărzii de Coastă și o nava specializată SAR din cadrul ARSVOM. Toți membrii de echipaj au fost aduși în siguranță in portul Sulina, la bordul navei ARSVOM.
Cercetările sunt desfășurate de către Autoritatea Navala Română”, a transmis Poliția de Frontieră.

Este o navă cu pavilion Togo.

Citește și: Nava afectată de explozie pe Marea Neagră este ancorată şi se încearcă salvarea acesteia

Explozia a avut loc în zona sălii mașinilor, dar nu este clar dacă a fost provocată de un factor exterior, cum ar fi o mină marină, sau de o problemă de la bordul navei, conform Antena 3 CNN.

Echipajul de 12 persoane al navei a fost evacuat de o navă a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare: sunt șase sirieni, un libanez, patru turci si un egiptean. Cel puțin unul dintre marinari este grav rănit, cu arsuri.

Nava a rămas fără alimentare cu energie electrică. În momentul exploziei, vaporul era ancorat. Din cauza că nu mai exista energei electrică la bord, ancora nu poate fi ridicată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te