Exmatriculat de la Teologie, un fals călugăr implicat în mai multe scandaluri a fost prins la cerșit

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 08.03.2023 - 17:16
Exmatriculat de la Teologie, falsul călugăr, Cristi Călin, implicat în mai multe scandaluri a fost prins la cerșit Foto: vremeanoua.ro

Exmatriculat de la Teologie, falsul călugăr Cristi Călin, care a acuzat un stareț că i-a făcut avasuri sexuale, a fost prins la cerșit la poarta Mânăstirii Movila lui Burcel.

SHARE

Exmatriculat de la Teologie, falsul călugăr Cristi Călin a fost prins iar la cerșit. După ce a fost dat afaă de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba-Iulia și apoi, anul următor, de la cea similară din Arad, Călin a acuzat un stareț de la mânăstirea Calapodești (județul Bacău), că i-a făcut avansuri sexuale.

În 2018, așa-zisul călugăr avea peste 100 de amenzi pentru cerșetorie. Pe 27 mai 2018,  acesta a fost surprins în poarta schitului mânăstirii Movila lui Burcel, din comuna Codăești, unde cerea bani de la credincioși.

Falsul călugăr Cristi Călin, cel care a generat un imens scandal sexual în care au fost implicați politicieni și înalte fețe bisericești, a fost prezent  la Vaslui, nu pentru a se ruga la moaștele Sfântului Pantelimon, depuse la biserica „Sfântul Nicolae” din oraș, ci pentru a face niște bani.

Exmatriculat de la Teologie, un fals călugăr a fost prins la cerșit

Falsul călugăr și-a pus pancartă agățată la gât și a strâns peste 600 de lei în doar câteva ore. Pretextul său era că banii urmau să fie trimiși părintelui Gotca Pavel, de la Schitul Sf. Nectarie, din satul Laicai, comuna Cetățeni, județul Argeș, conform Vremea Nouă

Citește și: Cum au ajuns polițistul Silitră și interlopii Inspector Stan și Hanter să spargă bănci

Însă polițiștii locali vasluieni nu l-au crezut și i-l-au somat să părăsească locul și să nu mai cerșească.

Călin s-a făcut că pleacă, în sensul că și-a strâns lucrurile și a dat să plece. Nu a făcut însă mulți pași și a intrat într-un magazin, unde a așteptat până când polițiștii s-au urcat în mașină și au plecat. Imediat, Cristi Călin a revenit în preajma bisercii și și-a reluat activitatea până când a au venit din nou polițiștii locali, care de data asta l-au luat cu ei la sediu.

Citește și: VIDEO Maneaua lui Tzancă Uraganu pentru beizadeaua Micula, no. 1 pe Youtube: Am puterea să dau legi

Șeful Serviciului Ordine Publică din cadrul Poliției Locale Vaslui a contactat starețul schitului Sf. Nectarie din județul Argeș. Acesta a declarat că așa-zisului călugăr, Cristi Călin, i-a fost retras dreptul de a mai colecta bani în numele lăcașului respectiv încă din luna octombrie a anului trecut. 

Astfel, polițiștii l-au amendat cu 500 de lei pe falsul călugăr pentru cerșetorie, apoi l-au transportat la gară și l-au urcat în primul tren sosit în stație, cu destinația Tecuci.

Cristi Călin a spus că lucrurile nu vor rămâne așa, pentru că va face plângeri atât împotriva procesului verbal, cât și împotriva polițiștilor care l-au sancționat. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te