Există un drum pe care au murit 300 de români în 10 ani. Ce a făcut statul pentru a stopa tragediile

DE Alexandra Lupascu | 13.11.2023 - 17:50
Există un drum pe care au murit 300 de români în 10 ani. Ce a făcut statul pentru a stopa tragediile Foto: captură video Digi24

199 de cruci se află pe o distanţă de 85 de kilometri pe DN2. Aproape 300 de persoane au decedat în ultimii 10 ani pe Drumul Morţii.

SHARE

199 de cruci se află pe o distanţă de 85 de kilometri pe DN2.  Aproape 300 de persoane au decedat în ultimii 10 ani pe Drumul Morţii, arată un reportaj Agerpres.

Pe Drumul Naţional 2 (E85), pe raza judeţului Buzău, se pot număra 199 de cruci ridicate în amintirea persoanelor care şi-au pierdut viaţa în accidente de circulaţie, mai multe decât cei aproximativ 85 de kilometri de drum, în ultimii 10 ani 272 de persoane decedând în această zonă în evenimente rutiere.

"Drumul Morţii", cum mai este denumit DN2 (E85), se numără printre cele mai periculoase artere de circulaţie din România.

Există un drum pe care au murit 300 de români în 10 ani. Ce a făcut statul pentru a stopa tragediile

Anual, pe drumul european au loc zeci de accidente de circulaţie soldate cu pagube materiale, persoane rănite grav sau persoane decedate.

Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Buzău, pe segmentul de drum gestionat sunt ridicate aproximativ 200 de cruci care amintesc de victimele care şi-au pierdut viaţa în urma evenimentelor rutiere, în anumite puncte fiind ridicate câte trei.

"DN2 District Mărăcineni Km 114+500 - 132+000 = 41 cruci. Pe DN2 de la Km 68 până la km 100+600 avem 88 de cruci.

Ultimul sector, de la intersecţia DN 2 cu Racoviţeni, până la limita cu judeţul Vrancea, sunt 70 de cruci.

Citește și: Bucureștiul, fără șansă să aibă inel de autostradă până în 2026. 26 km există doar pe hârtie

În total 199 de cruci", informează DRDP Buzău. În ultimii 10 ani, pe DN2 (E85), sectorul de drum care străbate judeţul Buzău, au fost înregistrate peste 900 de accidente de circulaţie, soldate cu 272 de morţi.

În anul 2015, patru persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui accident de circulaţie produs pe DN2 (E85), la intrare în municipiul Râmnicu Sărat, după ce şoferul unui autoturism a intrat în coliziune cu un TIR.

În anul 2019, alte trei persoane, printre care şi o fetiţă în vârstă de 3 ani, au murit tot pe DN2 (E85), în localitatea Mihăileşti.

În anul 2022, aproape de municipiul Buzău, pe drumul european, trei femei au decedat după un eveniment rutier petrecut la miezul nopţii. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie (AVAC), există mai mulţi factori care pot genera accidente grave de circulaţie, plecând de la neatenţia şi agresivitatea la volan, până la carenţele de infrastructură.

300 de persoane au decedat în 10 ani pe Drumul Morţii

"Avem factori de risc, vorbim despre agresivitatea la volan, lipsa de educaţie, lipsa de respect faţă de lege şi ceilalţi participanţi la trafic, carenţele de infrastructură, mă refer la aspectele de semnalizare rutieră orizontală şi verticală şi lipsa de eficienţă a legii.

 În plus faţă de aceşti factori generali de risc, pe DN2 (E85) avem o particularitate - şi anume o capacitate redusă de preluare a valorilor de trafic, am avea nevoie de cel puţin o arteră rutieră cu două benzi pe sens, cu un regim de viteză ridicat şi un sistem parapet de protecţie median astfel încât să nu se poată pătrunde pe contrasens.

Citește și: VIDEO România a ajuns la 1.000 km de autostradă în 2023. Cum arată „ciotul” de 13 km inaugurat

Toate aceste lucruri conduc la un risc major de producere a accidentelor cu consecinţe grave”, a declarat preşedintele AVAC, Cătălin Radu Codescu  .

AVAC, asociaţie reprezentativă care este implicată în diverse acţiuni menite să găsească soluţii eficiente de creştere a siguranţei rutiere, cât şi pentru sprijinirea victimelor accidentelor de circulaţie, solicită înăsprirea legislaţiei rutiere astfel încât şoferii să fie descurajaţi să mai comită infracţiuni grave.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te