EXCLUSIV Șeful AACR, sabotorul securității cibernetice a Aeronauticii Civile, cercetat de Guvern

DE Petru Zoltan | Actualizat: 15.10.2021 - 22:31
Șeful AACR, sabotorul securității cibernetice a Aeronauticii Civile, cercetat de Guvern/FOTO: Facebook/AACR

După dezvăluirile Newsweek România, Corpul de Control al premierului, la AACR.

SHARE

Culmea, la cinci zile de la demararea controlului, Consiliul de Administrație al AACR i-a prelungit mandatul de conducere cu încă două luni lui Stoica.

Decizia Consiliului a fost luată la recomandarea controversatului ministru interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu, fostul șef al tinerilor PSD de la Gorj.

Ce verifică Corpul de Control?

Pe 7 octombrie 2021, ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu, a fost informat că urmează să fie demarat un control la Autoritatea Aeronautică de către Corpul de Control al premierului. Inspectorii de la Corpul de Control vor verifica respectarea legislației naționale și internaționale, dar și a normelor interne. Totodată, vor verifica și modul de cheltuire al banilor publici din 2018 până în prezent. În această perioadă AACR a fost condusă de directorii generali Armand Petrescu și Nicolae Stoica.

Citește și: EXCLUSIV România nu-și mai apără aviația de hackeri

Acțiunea de control este coordonată de consilierul superior Mircea Cinel Dumitrașcu, în timp ce consilierea pe partea juridică este asigurată de Alexandru Bogdan Oinac. Acțiunea de control este realizată de Daniela Elena Nahoi și Marin Anghelache.

Nicolae Stoica ignoră „avertismentul” CSAT

Nicolae Stoica, directorul general al AACR, a desființat structura de securitate cibernetică invocând că intituția pe care o conduce nu are atribuții în domeniu.

Newsweek România a solicitat mai multor instituții publice naționale și internaționale să comunice dacă AACR are atribuții legale în domeniul securității cibernetice. Consiliul Suprem de Apărare a Țării, Directoratul Național de Securitate Cibernetică, Serviciul Român de Informații și Ministerul Transporturilor îl contrazic pe directorul Nicolae Stoica.

De exemplu, Consiliul Suprem de Apărare al Țării, condus de președintele Klaus Iohannis, a transmis că măsura luată de Nicolae Stoica ar putea să „potențeze riscul de materializarea a unor atacuri cibernetice”.

Citește și: EXCLUSIV Omul lui Drulă de la AACR, zdrobit de CSAT: Aviația, vulnerabilizată fără structura cyber

Întrebat cum comentează faptul că patru instituții confirmă că instituția pe care o conduce are atribuții în securitate cibernetică, Nicolae Stoica a transmis că nu comentează ceea ce spun în presă alte instituții. 

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, Consiliul de Administrație al AACR a decis să prelungească mandatul de drector general al lui Nicolae Stoica cu încă două luni.

Durata contractului de mandat (...) se prelungește cu 2 luni, începând cu data de 18 noiembrie 2021”, se menționează în actul adițional nr. 1 la contractul de mandat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te