EXCLUSIV Ministrul USR Claudiu Năsui și-a delegat atribuțiile liberalilor Nicolescu și Simu

DE Petru Zoltan | Actualizat: 21.01.2021 - 13:18
Claudiu Năsui/FOTO: facebook.com

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, și-a delegat atribuțiile secretarilor de stat numiți pe funcții de fostul guvern liberal.

SHARE

Secretarul de stat Iulian Simu se ocupă de partea administrativă și industria de apărare iar celălalt secretar liberal, Daniela Nicolescu a primit gestionarea contractelor și lucrărilor pentru domeniile economie, antreprenoriat și turism.

Cu ce se ocupă noul ministru al Economiei? Nu e foarte clar.

Prima decizie a lui Năsui: a deblocat liftul

La finalul anului trecut, după ce Claudiu Năsui a fost validat ca ministru al Economiei, a trimis un mesaj angajaților din minister. Pentru început a ținut să se prezinte, apoi le explica oamenilor care deja fusese afectați de coronavirus că a trecut un an „dureros pentru mulți dintre noi (…) Pe termen scurt, trebuie să deblocăm cât mai mult din schemele de ajutor de stat începute anterior (…) De aceea ieri am deblocat liftul care nu mergea decât la etajul ministrului. Îl vom putea folosi cu toții pentru a merge la oricare etaj așa cum este normal”.

Despre ce lift era vorba? În sediul ministerului Economiei sunt două lifturi, unul lângă celălalt. Primul era folosit de demnitari și delegații interne și externe. Liftul oprea la etajul trei, acolo unde se află tote cabinetele miniștrilor și secretarilor de stat. Care a fost marea realizare a lui Năsui? Acum, liftul oprește și la primele două etaje.

Dar, după ce i-a anunțat pe angajații ministerului despre marea reformă în familie, ministrul Năsui a uitat complet de aceștia.

Daniela Nicolescu, șefă la contracte

Claudiu Năsui a emis Ordinul 30 din data de 15 ianuarie 2021 prin care a decis ca secretarul de stat liberal Daniela Nicolescu să-i preia o parte din atribuții: „Începând cu data emiterii prezentului ordin, se deleagă doamnei Daniela Nicolescu – Secretar de Stat, semnarea în numele și pentru ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, a contractelor de servicii, produse, lucrări încheiate pentru domeniile economiei, antreprenoriat și turism, cu persoanele juridice de drept public sau privat”.

Practic, secretarul de stat Daniela Nicolescu se ocupă de gestionarea contractelor ministerului.

Iulian Simu de la Industria de Apărare, administratorul Ministerului Economiei

Celălalt secretar de stat, Iulian Simu, numit pe funcție de Guvernul Orban, se ocupa de Industria de Apărare din cadrul ministerului Economiei. Dar actualul ministru Claudiu Năsui a decis printr-un ordin emis pe 6 ianuarie ca secretarul de stat Iulian Simu să preia și domeniul Resurselor Umane, care cuprinde: avizarea actelor administrative cu caracter individual, actele administrative pentru constituirea comisiilor de concurs, aprobă fișe de post, concedii, gestionează documentele și corespondența structurilor coordonate și aprobă deplasările în străinătate.

Tot la Iulian Simu a fost trecut și Biroul Informații Clasificate și Structura de Securitate.

Pe lângă Industria de Apărare, Iulian Simu a coordonează proiectele legislative ale ministerului sau inițiate de alte instituții, care au nevoie de semnătura ministrului Economiei, reprezintă ministerul în baza mandatului în acțiuni interne și externe.

Practic, Simu a fost desemnat să reprezinte ministerul Economiei în comitetele și comisiile de la Comisia Europeană și Consiliul UE, participarea la simpozioane, conferințe. Mai mult, poate negocia cu diverse instituții pe linia sarcinilor specifice, și multe alte atribuții. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te