Escrocheria „Acoperișul", exportată în Austria.Cum i-au luat doi români 8.000 de euro unui pensionar

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 29.10.2021 - 22:05
Foto: laumat.at

Doi români au păcălit un pensionar din Austria ca trebuie neapărat să-și repare acoperișul. S-au înțeles, inițial, la un preț de 3.500 de euro.

SHARE

Lucrarea la acoperiș a fost făcută de cei doi români, ajutați de fiul de 12 ani al unuia dintre ei.

Citește și: Dependentul Dolcan a vrut să fugă cu seiful de la păcănele de două ori într-o noapte. E urmărit

Deși au promis materiale de înaltă calitate, românii au folosit doar foi subțiri de aluminiu. În plus, munca a fost necalitativă și neprofesională. După finalizarea lucrărilor, care au durat în jur de șase ore, românii au cerut, pe 29 octombrie 2021, de la pensionar peste 15.000 de euro pentru înlocuirea a circa 40 de metri liniari de jgheaburi, dar au scăzut până la 8.000.  

Citește și: De ce ar fi donat Alex Bodi două mașini de lux clanului Caran. S-ar fi certat cu interlopul Tâmplaru

Bătrânul de 79 de ani nu a putut scoate bani de la prima instituție financiară la care a mers, în schimb a fost îndrumat la o altă bancă.  Ajuns acolo, un angajat al băncii, care a bănuit ceva, a anunțat poliția.

Citește și: Dependentul Dolcan a vrut să fugă cu seiful de la păcănele de două ori într-o noapte. E urmărit

Cei doi români au fost opriți, la scurt timp, de două patrule de poliție. După ce, inițial, au negat faptele, unul dintre români le-a predat polițiștilor banii ascunși în vehicul.

Cei 8.000 de euro au fost asigurați provizoriu prin ordinul parchetului Ried im Innkreis. Astfel, victima nu a suferit niciun prejudiciu financiar. Poliția a anunțat că cei doi români au fost raportați procurorului Ried im Innkreis. 

 

Trei români i-au reparat, cu forța, acoperișul casei unui neamț
 

Un bătrân de 73 de ani din Blankenburg a rămas fără bani în cont, vara trecută, după ce trei persoane au insistat să-i repare acoperișul. Pentru 30 de minute de lucru i-au cerut 6.500 de euro. Seniorul le-a dat 830 de euro, deoarece nu mai avea alți bani în cont.  Înșelătoria nu este nouă, dar funcționează din nou. Falși meșteri sună la ușile oamenilor și îi anunță că trebuie efectuate reparații urgente la acoperiș. Așa s-a întâmplat cu Egmont Uhlmann în Blankenburg, în Munții Harz. 

Un bărbat i-a spus lui Egmont Uhlmann că jgheabul casei trebuia schimbat. Înainte ca bătrânul de 73 de ani să spună ceva, străinul deja urcase pe o scară.  Ulterior, un alt bărbat a intrat în curte și a urcat pe acoperiș. Ambii bărbați au continuat să lucreze la casă. „

La un moment a sunat telefonul fix și bătrânul a intrat în casă. Când s-a întors, acoperișul vechi al pridvorului era deja schimbat.  Puțin după aceea, în curte, a intrat a treia persoană. „Am devenit sceptic. Al treilea bărbat s-a prezentat ca fiind șef și mi-a arătat o carte de vizită. Mi-a spus că și acoperișul garajului trebuie reparat. Am refuzat, dar ei nu m-au ascultat. Au continuat să lucreze fără să-mi spună un preț”, își amintește victima. Presupușii meșteri i-au cerut apoi plata în numerar, conform stiridiaspora.ro .

Seniorul le-a spus că nu are bani în casă, prin urmare doi dintre bărbați l-au condus la bancă. Pe drum, i-au sus că are de plătit 6.500 de euro. În cele din urmă a retras tot ce avea în cont: 830 de euro. El le-a arătat bărbaților extrasul bancar și aceștia au fost mulțumiți de suma primită.  Egmont Uhlmann a sunat la poliție. A reușit să memoreze numărul de înmatriculare al autovehiculului. Traseul a dus la trei cetățeni români.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te