Enigma peșterii unde apa picură cu susul în jos și telefoanele mobile se strică. Ce ascunde

DE Alin Crișan | Actualizat: 17.10.2023 - 19:29
Enigma peșterii unde apa picură cu susul în jos și telefoanele mobile se strică. Ce ascunde - Foto: Wikimedia Commons/ Imagine cu caracter ilustrativ

Cercetătorii sunt uimiți de fenomenele inexplicabile care au loc în zonă. Peștera Davelis din Grecia este un loc secret de lângă Atena pe care aproape nimeni nu-l vizitează.

SHARE

Încă de la intrare, poți simți o energie ciudată care nu vine din această lume, a declarat Dimitrios Makridopoulos despre peștera grecească, care este asociată cu mărturii oculte și speculații despre experimente militare.

Enigma peșterii unde apa picură cu susul în jos și telefoanele mobile se strică

Un loc secret de lângă Atena pe care aproape nimeni nu-l vizitează. Motivul este reprezentat de numeroasele superstiții pe care doar pasionații de ocultism vin să le exploreze.

Peștera Davelis se află pe partea de sud-vest a muntelui Pendeli, de unde a provenit marmura pentru construcția Partenonului.

Citește și: Peștera din România care le alungă turiștilor durerile de cap e unică în Europa. E plină de cristale

Peștera poartă numele unui bandit din secolul al XIX-lea pe nume Davelis. El și banda sa o foloseau ca ascunzătoare și, potrivit legendei, exista și un labirint de tuneluri care duceau la casa ducesei care îi era amantă. La intrarea în peșteră, în stâncă, se află o biserică de pustnic bizantină din secolul al XII-lea.

Zeul Pan era venerat puțin mai adânc în peșteră, iar rămășițele care confirmă acest lucru pot fi văzute la Muzeul de Arheologie din Atena. Pe unul dintre pereți pot fi văzute sculpturi ale unor foști călători, inclusiv ale mai multor scriitori englezi din secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea.

Există înregistrări conform cărora armata greacă a practicat operațiuni secrete acolo, motiv pentru care peștera a fost închisă publicului. De asemenea, a fost asociată cu arme nucleare, experimente din Războiul Rece și numeroase teorii ale conspirației.

Citește și: Peștera din Transilvania pe a cărui podea curge un pârâu alb „ca laptele”. E o necropolă

Peșterile de munte în formă de piramidă și-au dobândit statutul ocult datorită diverselor mărturisiri ale vizitatorilor.

Aceștia ar fi văzut apă picurând din podea până în tavan, creaturi asemănătoare unor pisici care se plimbau în picioare și ceva ciudat se întâmplă cu dispozitivele electronice de acolo – se opresc și se strică. Peștera ar putea servi drept decor pentru un film de groază, deoarece se presupune că acolo ar putea fi găsite urme de ritualuri oculte.

Grecul Dimitrios Makridopoulos, care a fost întotdeauna fascinat de paranormal, a intrat în peșteră cu o cameră de luat vederi și un dispozitiv care caută activități neobișnuite folosind frecvențe radio.

Citește și: Peștera din România cu cea mai mare colonie de lilieci din Europa. Aici „au trăit” și Solomonarii

Dispozitivele au înregistrat sunete, umbre și figuri neobișnuite și, potrivit acestuia, Dimitrios a simțit deja la intrare o energie ciudată, ca și cum ar fi venit dintr-o altă lume. 

Experții explică faptul că motivul ar putea fi magnetismul, dar nu pot explica cauza, potrivit alephnews.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te