Emoționant! Povestea unei cățelușe cu 6 picioare care a fost abandonată în fața unui magazin

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.01.2024 - 15:42
Emoționant! Povestea unei cățelușe cu 6 picioare care a fost abandonată în fața unui magazin - Foto: Zooplus / imagine cu caracter ilustrativ

Emoționant! Povestea unei cățelușe cu 6 picioare care a fost abandonată în fața unui magazin. Cum a fost găsite și cine a ajutat-o să poată trăi o viață normală.

SHARE

Emoționant! Povestea unei cățelușe cu 6 picioare care a fost abandonată în fața unui magazin. Cum a fost găsite și cine a ajutat-o să poată trăi o viață normală.

A fost abandonată în fața unui supermarket

Ariel, un câine cu șase picioare găsit aruncat în parcarea unui supermarket, a fost operat pentru a-i fi îndepărtate membrele în plus, scrie BBC.

Un cocker spaniel în vârstă de 11 săptămâni a ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce a fost abandonat în fața unei filiale B&M din Pembrokeshire în septembrie.

Aproximativ 15.000 de lire sterline au fost strânse de binevoitori din întreaga lume, ajutând-o astfel să fie supusă unei operații care i-a schimbat viața.

Chirurgii au reușit, de asemenea, să-i salveze toate cele patru membre „normale", după ce se temea că și unul dintre ele ar putea fi amputat.

Citește și: Tânăr de 19 ani din Capitală, arestat preventiv după ce a ucis cu bestialitate un cățel nevinovat

Mikey Lawlor este fondatorul și managerul Greenacres Rescue de lângă Haverfordwest, care a preluat-o pe Ariel după ce a fost descoperită singură, slăbită și în stare de suferință.

„Veterinarul care a evaluat-o inițial pe Ariel a observat că, pe lângă cele două picioare din spate excedentare, avea și o vulvă suplimentară", a declarat bărbatul de 42 de ani.

El a adăugat că o tomografie computerizată care a dezvăluit ulterior că are doar un singur rinichi a crescut complexitatea tratamentului medical necesar.

„Și, din cauza faptului că avea două articulații ale șoldului pe o parte, pelvisul lui Ariel nu s-a format niciodată corespunzător. Ca urmare, piciorul ei normal din spate, cel drept, nu avea practic niciun tonus muscular, așa că a existat posibilitatea ca și acesta să trebuiască să fie scos. Din fericire, nu a fost cazul, deoarece a dat semne că s-a întărit mult în ultimele luni”, a mai spus medicul.

Numită după personajul Micuța Sirenă de la Disney, deoarece picioarele sale suplimentare, parțial fuzionate, semănau cu o coadă de sirenă, Ariel a fost operată joi la Langford Vets Small Animal Referral Hospital din Somerset.

„Au fost două proceduri care au durat aproximativ două ore, dar ambele au decurs bine", a declarat Lawlor.

„A doua zi era în picioare, se plimba, mânca și bea. Acum trebuie doar să îi ținem pumnii să nu facă vreo infecție, dar este într-adevăr pe cele mai bune mâini".

Doctorul a spus că speră ca Ariel să fie externată în acest weekend pentru a se întoarce acasă la familia ei adoptivă din vestul Țării Galilor.

„Apoi, după ce va avea câteva săptămâni de fizioterapie și recuperare, vom încerca să-i găsim o casă pentru totdeauna", a adăugat el.

„Răspunsul pe care l-am avut până acum la povestea lui Ariel, inclusiv apeluri și e-mailuri de la distanțe atât de mari, precum New York și Australia, a fost incredibil - așa că nu mă îndoiesc că va fi găsită. Nu pot să le mulțumesc îndeajuns tuturor celor care au contribuit la ajutorarea ei."

Citește și: Un câine a mâncat bancnote în valoare de 4 mii de dolari. Ce au făcut proprietarii când au aflat

Directorul spitalului Langford Vets', Vicki Black, a adăugat: „Cazul lui Ariel a fost complicat, a cărui îngrijire a necesitat o colaborare strânsă între mai multe echipe de specialiști, inclusiv ortopedie, chirurgie a țesuturilor moi, anestezie și radiologie. Suntem încântați că un animal atât de drăguț s-a recuperat bine după operație”.
(dare, 18.12.2023)

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te