Emil Boc, vaccinat cu lotul suspect de AstraZeneca: „Am avut simptomele unei răceli obișnuite“

DE Mircea Marian | Actualizat: 12.03.2021 - 12:20
Emil Boc, vaccinat cu lotul suspect de AstraZeneca Foto: Facebook

Emil Boc, vaccinat cu lotul suspect de AstraZeneca, a declarat că nu a avut alte simptome decât cele ale unei răceli obșnuite. Și deputatul USR Emanuel Ungureanu, ales în circumscripția Buzău, dar care locuiește la Cluj, s-a vaccinat cu acest lot de vaccin.

SHARE

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunțat, joi seară, că a fost vaccinat cu serul AstraZeneca din lotul oprit de la utilizare.

„Să nu ne panicăm! După isteria declanșată de anunțul care face referire la un așa zis lot periculos de vaccinuri AstraZeneca compromise, cu numărul ABV2856, țin să vă anunț că m-am vaccinat și eu cu o doză din același lot și sunt foarte bine”, a scris deputatul USR pe Facebook.

Emil Boc, vaccinat cu lotul suspect

"Chiar cu ăla m-am vaccinat. Am reținut aseară numărul 2856 și dimineața, când am ajuns la birou am verificat. Nu am avut alte simptome decât cele obișnuite unei răceli sau simptomele pe care le-am avut în copilărie la vaccinare. Eu am încredere în Uniunea Europeană, se fac analize și sunt convins că deciziile vor fi luate în interesul sănătății", a spus, vineri, Boc pentru Ziua de Cluj.

Premierul Cîțu a declarat că vaccinarea trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin.

“Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse. Nu s-a schimbat nimic. 

În ceea ce privește tipul de vaccin care a fost ieri în discuție în spațiul public, Agenția Europeană spune că nu există indicii în acest moment care să facă o legătură între cele câteva cazuri și vaccin. De aceea, campania de vaccinare trebuie să continue.

La nivel european sunt deja 5 milioane de persoane vaccinate cu acest tip de vaccin și avem, bineînțeles, o țară, Marea Britanie, care își vaccinează toată populația. Ar fi greu de crezut că un guvern ar fi atât de iresponsabil. Deci trebuie să avem încredere în experții care au recomandat autorizarea acestor tipuri de vaccin, că își vor face treaba în continuare”, a declarat, vineri, premierul Florin Cîțu. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.