Elon Musk se opune vaccinării obligatorii anti-COVID „Nu ar trebui să-i forțăm pe oameni”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.12.2021 - 15:33
Elon Musk se opune vaccinării obligatorii anti-COVID „Nu ar trebui să-i forțăm pe oameni”/FOTO: Twitter/ElonMusk

Elon Musk, proaspăt desemnat omul anului 2021 de revista Time, și-a exprimat punctul de vedere pe marginea crizei COVID-19, respectiv despre vaccinarea obligatorie pe care a vrut să o introducă Joe Biden, inițiativă respinsă de Senatul SUA.

SHARE

Omul de afaceri este vaccinat anti-COVID, dar se opune impunerii obligativității și măsurilor cu caracter totalitar. În discursul său pentru Time, Musk a vorbit despre spiritul de libertate, promovat de-a lungul istoriei de SUA, care nu trebuie încălcat.

„Da, sunt vaccinat, sunt ‘foarte’ pro-vaccinare. Nu am dubii împotriva științei. Dar în același timp, sunt împotriva forțării oamenilor să se vaccineze. Nu este ceva ce ar trebui să facem în America.

Citește și: „Miracolul” românesc: România are un decedat la 12 infectări. Spania și UK, un mort la 400 infectări

Cred că ar trebui să încurajăm oamenii să se vaccineze, să încercăm să-i convingem, dar nu să-i forțăm. De exemplu, să-i condiționăm cu concedierea”, a declarat Elon Musk.

Cum vede Elon Musk viitorul pieței crypto

În cadrul aceluiași interviu, Elon Musk a mai vorbit, printre altele, și despre viitorul pieței monedelor digitale, dar și despre viața personală.

Fondatorul Tesla este în continuare optimist cu privire la viitorul Dogecoin. În opinia sa, criptomoneda lansată ca o glumă este mai eficientă în tranzacții decât Bitcoin. Ceea ce nu-i place lui Musk la Bitcoin este volumul destul de mic și costul mare perceput pentru tranzacționare. În ciuda acestor aspecte, antreprenorul crede că Bitocin va rămâne o posibilitate foarte bună de stocare a banilor, care se vor aprecia în timp.

Citește și: Premierul despre incidentul cu soții Șoșoacă: „inacceptabil”, „trebuie clarificat de urgență”

În privința relației cu cântăreața Grimes, Elon Musk a recunoscut că relația s-a rupt. Domeniile de activitate total diferite ale celor doi au reprezentat piedica, în continuarea vieții sentimentale. Totuși, Musk a recunoscut că păstrează o relație de prietenie cu Grimes.

Creatorul Tesla și Space X este un mare susținător al creșterii natalității și oferă și un exemplu în acest sens: are șase copii.

„Cred că unul dintre cele mai mari riscuri pentru civilizație este rata scăzută a natalității și scăderea rapidă a natalității. Dacă oamenii nu vor avea mai mulți copii, civilizația se va prăbuși, rețineți cuvintele mele (…)

Eu încerc să dau un exemplu bun. Trebuie să pun în practică ceea ce spun”, a declarat Musk.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.