Elevii care au devenit voluntarii Sfintei Parascheva. Au strâns bani de mâncare pentru pelerini

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 14.10.2023 - 17:16
Elevii care au devenit voluntarii Sfintei Parascheva. Au strâns bani de mâncare pentru pelerini - Foto: Asiminei Irina

Este a șaptea zi de pelerinaj la Sfânta Parascheva. Până acum peste 180 de mii de pelerini au trecut pe la racla cu moaștele Sfintei Parascheva și a Sfântului Andrei Criteanul. Timpii de așteptare la coadă au ajuns la 8 ore, iar pentru a-i ajuta, elevii ieșeni s-au mobilizat.

SHARE

Pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva continuă. Până acum peste 180 de mii de pelerini au trecut pe la moaștele Sfinților, iar timpii de așteptare au ajuns și până la 8 ore.

Pentru a-i ajuta, elevii de la un liceu din Iași au strâns bani, au realizat pachete cu mâncare și băuturi calde și le-au împărțit pelerinilor.

Citește și: Minunile Sfintei Parascheva de la Iași

Elevii ieșeni, voluntari la Sfânta Parascheva

După ce s-au mobilizat în doar 2 zile, elevii de la Liceul Tehnologic Economic de Turism din Iași au strâns bani, au cumpărat alimente și au realizat pachetele pentru pelerini. Nici băuturile calde nu au lipsit, aceștia pregătind de dimineață ceaiul și cafeaua în vase mare, ajungând apoi fierbinți la pelerini.        

        

Timp de 16 ani, elevii de la Liceul Tehnologic Economic de Turism spun DA faptelor bune. In fiecare an, în această perioadă, elevii strâng bani pentru a realiza pachete cu mâncare pelerinilor veniți să stea la rând la Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Povestea a început în 2004, când profesoara Marie-Jeanne Stoian a avut o problema de sănătate. Sfânta Parascheva a ajutat-o să depășească acest moment, iar de atunci profesoara îi îndeamnă pe elevii săi să facă voluntariat.

„Tradiția faptelor bune a început de când eram profesor la Liceul Economic 2, în jur de 2004. Și împreună cu elevii și profesorii Liceului Economic 2 am venit la pelerinii și am oferit daruri din partea noastră iar apoi un an de zile am făcut o pauză și în anul următor am avut o experiență care mi-a schimbat complet viața.

Venind să mă închin împreună cu familia la Sfânta Parascheva în seara zilei de 13 așa cum este acum, nu am mai putut merge din cauza unei afecțiuni la coloană. Și studenții de la Medicină, împreună cu voluntarii de la Crucea Roșie m-au ajutat și în cele 4 ore cât am stat lângă baldachinul Sfintei Cuvioase Parascheva am cerut o îndrumare, de ce am ajuns în această situație.

Primul gând care mi-a venit prin glasul conștiinței si mi-a zis să fac în continuare o activitate în numele Sfintei Parascheva. Deci eu am întrerupt atunci și nu am realizat că aceasta era dorința Sfintei Parascheva.” a declarat Marie-Jeanne Stoian  – profesor organizator.

Elevii ieșeni, însetați după bunătate

Elevii Liceului Tehnologic Economic de Turism sunt recunoscători că pot participa ca voluntari la astfel de evenimente și determinați mai mult ca niciodată să continue tradiția faptelor bune.

Ana Maria Alexuc – elevă

„Pentru mine este o bucurie enormă să fiu astăzi aici pentru că m-am implicat activ și sufletește în acest proiect, unde am putut să demonstrez că să fi bun, nu te costă nimic. Alături de colegii mei și de doamna dirigintă Asiminei Irina în cadrul proiectului SNAC astăzi am făcut o mulțime de pachete și am impărțit pelerinilor.” 

Citește și: Intrarea Maicii Domnului în Biserică, prima sărbătoare din postul Crăciunului. E dezlegare la pește

Georgiana Cojocaru – elevă

„Mă numesc Georgiana și sunt în clasa a XII a E, ultimul an de liceu. În toți acești ani am participat la voluntariate, diferite activități. Fac parte și din echipa de majorete, le coordonez și am încercat să ne mobilizăm toate și să participăm la diferite chestii școlare. Mă simt foarte împlinită și cu sufletul curat știind că ajut oamenii.” 

Miruna Nicole – elevă

„Bună. Mă numesc Simionescu Miruna Nicole, elevă în clasa a XI a F și sunt președinte în Consiliul Școlar al Elevilor și sunt mândră că am reușit să mobilizăm atâția elevi să fie voluntari în cadrul proiectului organizat la noi în școală.” 

Pașan Marcu – fost elev

„Anul trecut când am fost cu domnii profesori a fost o emoție unică, de obicei nu sunt atât de emotiv, dar când am ajuns să mă închin acolo, începusem să tremur, să plâng și este ceva ce nu îmi stă în fire. E o emoție unică.”

Până în acest moment peste 180.000 de pelerini au trecut pe la racla cu moaștele Sfintei Parascheva și a Sfântului Andrei Criteanul, iar durata de așteptare la rând este de aproximativ 8 ore.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te