Eduard Novak, ministrul Sportului din România, pare că lucrează în guvernul lui Viktor Orban

DE Mihai Duță | Actualizat: 11.01.2022 - 12:15
Eduard Novak are și o cravată verde, identică cu cea a premierului maghiar Viktor Orban Foto: INQUAM Photos/ Cornel Putan/Ilona Andrei
Imaginea Strategiei Naționale pentru Sport Foto: Facebook
Logo-ul inițial al Strategiei Naționale pentru Sport a fost șters de pe Facebook la scurt timp după publicare. Motivul este evident.

Ministrul Sportului Eduard Novak pare că lucrează în guvernul lui Viktor Orban și nu în cel al României. Toate mesajele de pe contul său de Facebook sunt pro-Ungaria și aproape toate acțiunile sale vizează doar sportul din Ținutul Secuiesc.

SHARE

Într-un interviu acordat postului de televiziune de actualităţi M1, Eduard a declarat că politicienii români ar trebui să fie bucuroşi pentru că Ungaria susţine semnificativ sportul în Transilvania.

Citește și: Cum se apără judecătoarea agresată de soțul ei care o spiona când se iubea cu grefierul la birou

“Voi susţine întotdeauna acest tip de investiţii, pentru că sunt benefice, sunt în folosul oamenilor care locuiesc acolo”, a spus Károly Eduárd Novák, în opinia căruia românii nu sunt îngrijoraţi de faptul că unii sportivi concurează în culorile ungare. El a reamintit că există libera concurenţă, talentul face diferenţa pentru toată lumea.

Citește și: Poze cu organul genital scăpate pe WhatsApp de-o profesoară de Educație Tehnologică, virale la elevi

Ministrul a spus, de asemenea, că își dorește ca Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc să pornească anul acesta de la Budapesta.

Citește și: Țeparul care se dădea procuror DIICOT, ziarist și preot, arestat pe când slujea la o înmormântare

Declarația a fost făcută de ministrul Sportului din România după ce a participat la Gala Sportivului Anului din Ungaria, acolo unde Eduard Novak a și înmânat un premiu. 

Anul trecut proiectele Ministerului Tineretului și Sportului au vizat doar obiective din județele Covasna, Harghita, Mureș și Alba, conform documentelor publicate pe site-ul MTS.

Citește și: Prioritățile lui Eduard Novak: baze sportive și tabere din Covasna, Harghita, Mureș. Ce face cu ele

Cravata verde ca a lui Orban și culorile drapelului maghiar în campaniile Ministerului Tineretului și Sportului

Eduard Novak poartă chiar și o cravată identică cu cea a premierului Viktor Orban, iar culoarea verde este reprezentativă pentru maghiari.

La lansarea campaniei "Campioni pentru viață", ministrul Sportului a purtat acea cravată verde, culoare pe care o regăsim și în logo-ul Strategiei Naționale pentru Sport, alături de culorile roșu și alb ale drapelului Ungariei. Tot verde este și tricoul copilului fotbalist care este imaginea Strategiei Naționale pentru Sport. 

Site-ul campionipentruviață.ro este bilingv, în română și maghiară, deși în România sunt importante comunități și de altă etnie.

Una dintre firmele care a realizat elementele grafice e Octopus SRL, unde manager e Cecilia Kurko, membră a UDMR, conform Libertatea.

Oricum, niciunde în aceste campanii nu sunt regăsite culori ale drapelului național al României. 

Logo-ul inițial al Strategiei Naționale pentru Sport a fost șters de pe Facebook la scurt timp după publicare. Motivul este evident. Foto: Facebook

Mulțumiri Guvernului Ungariei pentru investițiile din Ținutul Secuiesc

Săptămâna trecută, Eduard Novak a ținut să mulțumească Guvernului Ungariei pentru investițiile din România.

"Guvernul Ungariei este un partener de încredere pentru dezvoltarea sportului în România. Guvernul maghiar a finanțat deja o serie de dezvoltări de infrastructură sportivă, iar acest lucru va continua să se întâmple și în viitor, de asta m-a asigurat Szijjártó Péter, ministrul afacerilor externe.

Anul trecut, datorită acestor finanțări, am reușit să dăm în folosul comunității două facilități sportive importante: patinoarul din Sângeorgiu de Mureș și terenul de fotbal din Sfântu Gheorghe, iar anul acesta vor fi construite Academia de Fotbal Partium și căminul Academiei de Hochei pe Gheață din Ținutul Secuiesc. Mulțumim pentru asta!

Cred că aceste investiții sunt importante, pentru că în acest fel putem asigura dezvoltarea jucătorilor tineri, dezvoltarea sportului, continuitatea. Sportul românesc are nevoie de reformă, iar schimbarea este mult mai ușoară atunci când ești înconjurat de parteneri pe care te poți baza, așa că fiecare ajutor, bună practică, idee este utilă și de mare ajutor pentru noi! Mulțumesc foarte mult pentru invitație! Vă doresc succes în continuare!", a scris Eduard Novak pe pagina sa de Facebook la 6 ianuarie. 

Cu o zi înainte, la 5 ianuarie, Eduard Novak vorbea despre Strategia Națională pentru Sport și îi mulțumea vice-premierului Ungariei: "Mulțumesc domnului viceprim-ministru Semjén Zsolt pentru întâlnirea de astăzi. A fost o adevărată sursă de inspirație!"

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te