Ecaterina Andronescu a pierdut şefia Senatului Universităţii Politehnica

DE Adelina Sahlean | 19.06.2020 - 13:09
Foto: Curentul.info

Funcţia de preşedinte al Senatului UPB a fost câştigată de Tudor Prisecaru – prorector din 2016, fost secretar de stat pentru Cercetare în perioada în care actualul rector UPB, Mihnea Costoiu, era ministru delegat pentru Cercetare.

SHARE

Noul preşedinte al Senatului UPB a fost ales cu 77 voturi pentru mandatul 2020-2024, în timp ce Ecaterina Andronescu a obţinut doar 31 de voturi. Numărul total al senatorilor este de 124, din care au fost prezenţi la vot 117.

Vicepreşedintele Senatului UPB este în continuare Anton Hadăr, iar cancelarul Senatului este Ionuţ Mircea Petrescu.

Tudor Prisecaru a absolvit în 1982 Facultatea de Inginerie Mecanică a Universităţii Politehnica Bucureşti, a fost şef de echipă reparaţii la Combinatul Siderurgic Călăraşi, apoi inginer stagiar la Combinatul Siderurgic Galaţi, iar în 1990 a obţinut titlul de doctor în ştiinţe inginereşti cu specializarea Cazane de abur şi Teoria arderii. A devenit asistent universitar în acelaşi an, iar 6 ani mai târziu era şef de lucrări la Catedra Echipament Termomecanic Clasic şi Nuclear.

Din 2008 este profesor invitat la Ecole de Mines de Nantes, în Franţa. În perioada 2008-2012 a fost decan al Facultăţii de Inginerie Mecanică şi Mecatronică, în 2012-2015 a fost secretar de stat responsabil cu Cercetarea, din februarie 2017 este membru în Consiliul Directorilor la Institutul Internaţional de Cercetări Theodore von Karman, Belgia, iar din 2016 până acum a fost prorector pe Cercetare.

În 2015, din poziţia de secretar de stat, Tudor Prisecaru propunea, pe modelul iniţiat de Ecaterina Andronescu, organizarea UEFISCDI sub forma “a două agenţii distincte”, una care să finanţeze programele de cercetare fundamentală, cealaltă să finanţeze programele de cercetare aplicativă. Contactat la acea vreme de HotNews.ro, Tudor Prisecaru a declarat ca reorganizarea unei instituţii nu înseamnă desfiinţarea formei iniţiale: “nu aveţi proprietatea termenilor limbii române, dacă spuneţi că reorganizarea în două instituţii înseamnă desfiinţare”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.