După ce s-au certat cu primarul Armand, acționarii Romprest se acuză între ei

DE Valentin Mirică | Actualizat: 10.02.2021 - 16:04
Foto: Clotilde Armand

Romprest l-a acuzat, azi, pe omul de afaceri Maricel Păcuraru că vrea să pună mâna pe companie. Atacul vine după ce merți firma Detaco, acționar minoritar la Romprest, și-a cerut scuze de la primarul Clotilde Armand și a anunțat că e gata să negocieze.

SHARE

“Din rațiuni pe care nu le înțelegem, dar dorim să fie deîndată cercetate de instituțiile abilitate, Primăria Sectorului 1, prin Primar, a înțeles să dea curs, fără a întreprinde un minim demers de informare obligatoriu, unei poziții publice, neasumate, ce se pretinde a veni din partea acționarului Detaco Ltd, în condițiile în care comunicatul este transmis de “pretinsii” reprezentanți ai acestui acționar, pe postul TV Realitatea Plus și în mediul online realitatea.net, ambele aparținând beneficiarului de facto al acestui acționar, numitul Maricel Păcuraru, patronul trustului de presă Realitatea Plus, care, de la momentul la care s-a erijat în această calitate de beneficiar al participațiilor acționarului Detaco Ltd, a încercat să preia prin întocmirea de acte false conducerea societății Compania Romprest Service SA“, se arată în comunicatul Romprst, semnat de Bogdan Adimi, director adjunct al Romprest. 

În comunicatul Romprest, primarul Armand este acuzat de dezinformare.

“ Conducerea executivă statutară a Compania Romprest Service SA, asistată de către avocații acesteia, stăm la dispoziția mass-media interesată de adevăr și de legalitate, pentru a furniza toate și orice informații care pot probă această situație de fapt, exprimându-ne totodată regretul pentru campania de dezinformare, de denigrare și manipulare inițiată de Primarul Sectorului 1 și de faptul că acesta, în disperarea de a își atinge scopul distrugerii antreprenorului român, nu manifestă nicio rezervă și nicio reținere în a da curs unor practici nelegale și în a se asocia cu infractori, care nu au făcut altceva decât să aducă pagube uriașe societăților în care au activat, dar mai ales statului român“, susține Romprest. 

În prezent, acționarii Romprest sunt:

DETACO LTD (Canada) – 42.69 %

EUROPREST INVEST SRL (România) – 30 %

PREMIUM MANAGEMENT TEAM SRL (România) – 13.76 %

SC COMPANIA NAŢIONALĂ AEROPORTURI BUCUREŞTI SA (România) – 10 %

FIRSTCOM LLC (SUA) – 3.54 %

Potrivit G4Media, companiile Europrest Invest și Premium Management Team sunt deținute de Andrei-Mihai Drăcea, un cetățean român născut la Moscova în 1966, cu afaceri cu statul în domeniul sănătății. Drăcea a cumpărat acțiunile de la Dragoș Dobrescu și Radu Budeanu. 

“Incompetența profesională și agresivitatea lui Marian Bogdan Adimi și susținerea acestuia de către Andrei Dracea aduc prejudicii grave tuturor părților implicate, atât salariaților și acționarilor Romprest, dar, în special, locuitorilor din Sectorul 1 București.

Din aceste motive, Detaco transmite pe această cale scuze publice Primarului Sectorului 1, Consiliul Local al Sectorului 1 București și locuitorilor acestui sector pentru situația creată. Va asigurăm că Detaco va continuă să întreprindă toate acțiunile legale posibile în vederea schimbării actualei conduceri a Romprest, îndepărtării din funcții și atragerea răspunderii tuturor persoanelor vinovate“, se arată într-un comunicat difuzat marți de Detaco, deținută de fiul lui Maricel Păcuraru. 
 
Curtea de Apel București a decis, în 2014, condamnarea definitivă la 4 ani de închisoare cu executare a fostului președinte al Consiliului de Administrație și director general al Companiei Naționale Poșta Română SA, Dan Mihai Toader și a omului de afaceri Maricel Păcuraru, în dosarul cu un prejudiciu de aproape 4 milioane euro creat prin încheierea unor polițe de asigurare pentru angajați.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te