După 30 de ani. Cum ați trăit evenimentele din 1989? Povestiți-ne

DE Newsweek România | Actualizat: 21.12.2019 - 18:06

Au trecut 30 de ani de la evenimentele care au schimbat istoria României.

SHARE

Adrian a povestit cum a văzut Revoluția din 1989 ca soldat în termen

Amintiri din decembrie 1989. Soldat: Toate armele conţineau muniţie de război. Mă trece un fior

______________________________

Primul cititor care ne-a scris despre cum a trecut prin decembrie 1989 este Vera. Iată amintirile ei: 

Amintiri din decembrie 1989: Au început să tragă spre curtea bisericii. Evident, nu erau teroriști

_____________________________

Nu e nici o îndoială că le-a schimbat în bine, chiar dacă există și români care fie cred în continuare că „înainte era mai bine” sau care simt că nu suntem încă acolo unde credeam, în 1989, că vom ajunge ușor.

Nu e ușor. 

1.166 de persoane - părinți, copii, prieteni de-ai noștri - și-au dat viața în decembrie 1989 și peste 3000 au fost rănite pentru ceea ce noi acum tratăm de prea multe ori cu indiferență: pentru libertate.

Newsweeek România dedică Revoluției de acum trei decenii o ediție specială, în care vă prezentăm radiografia completă a ceea ce s-a întâmplat în decembrie 1989, când a avut loc căderea regimului comunist și înlăturarea de la putere a cuplului dictatorial Nicolae și Elena Ceaușescu.

În acest număr dedicat Revoluției, veți putea citi analize, opinii și interviuri cu unele dintre cele mai cunoscute personalități române și de peste hotare:

Horia-Roman Patapievici, Oliver Jens Schmitt, Victor Rebengiuc, Vladimir Tismăneanu, Mircea Mihăieș, Radu Paraschivescu, Ioan Stanomir, Paul Dragoș Aligică, Germina Nagâț, Cristian Diaconescu, Mădălin Hodor, Radu Vancu, Igor Cașu, Adrian Cioflâncă.

Dar ne interesează și poveștile dumneavoastră. Cum ați trăit evenimentele din decembrie 1989? Ce ați simțit atunci? Ce ați sperat? Ați participat la protestele din stradă? Ați urmărit manipulările de la televizor?

Povestiți-ne pentru a nu uita, pentru a afla și ceilalți cum au trecut românii prin acest moment istoric care le-a schimbat viața. 

Puteți să ne scrieți pe adresa [email protected] sau puteți lăsa comentarii în subsolul acestui articol ori pe Facebook. 

_________________________

Ediția specială dedicată evenimentelor din 1989 apare vineri, 20 decembrie, la chioșcurile de presă, în mall-uri și în benzinării. Sau prin abonament, aici, newsweek.ro/abonamente

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.