Draga Olteanu Matei și-a dorit să moară la dispariția soțului. A rămas de două ori pe drumuri

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 29.06.2023 - 18:01
Draga Olteanu - Foto: Facebook / Studourile Buftea

Se împlinesc trei ani de când o mare doamnă a teatrului românesc s-a stins din viață, însă puțini știu suferința prin care a trecut aceasta de-a lungul vieții și după moartea unui om drag.

SHARE

Draga Olteanu Matei, marea doamnă a teatrului românesc şi cu o carieră care se întinde de-a lungul a 55 de ani, a încântat spectatorii români interpretând zeci de personaje în filme, spectacole de teatru şi scenete TV.

Draga Olteanu Matei a fost, cu siguranţă, una dintre cele mai îndrăgite actriţe de la noi, după ce a făcut roluri admirabile în “Toamna Bobocilor”, “Buletin de Bucureşti”, “Patima”, “Coana Chiriţa”, “Nea Mărin Miliardar”.

Citește și: Draga Olteanu Matei și-a pierdut casa. A fost escrocată de o „prietenă”. A murit la scurt timp

„Draga, să fiu dragă tuturor”

Povestea marii actriţe a început în 1933. Un copil pentru care părinţii s-au rugat mult la Dumnezeu, a pornit în viaţă cu un nume care să-i asigure dragostea eternă.

"Tatăl meu a vrut să-mi pună numele ăsta. Eu m-am născut la Spitalul Militar, am avut 5,800 kilograme, mi s-a pus o funduliţă roşie de mână şi m-au purtat prin tot spitalul să mă arate şi tatăl meu a zis să poarte numele Draga, să fiu dragă tuturor."

Doar că iubirea pe care o primea din partea publicului nu era iubirea pe care o primea din partea bărbaţilor cu care a mers la altar.

Citește și: Un mare actor a decis să se retragă din teatru. I-a învățat pe Amza și pe Marin Moraru să pescuiască

Puțini știu suferința prin care a trecut îndrăgita actriță

Draga Olteanu Matei a avut o carieră de 60 de ani în teatru și film, însă a trăit cu intensitate și în afara scenei.

Primele două căsătorii se încheiaseră nefericit pentru actriță, în ambele cazuri infidelitatea soților a fost cea care a determinat-o să pună capăt legăturilor. De fapt, nici nu dorea să își mai amintească nimic despre ele.

Și-a găsit sufletul pereche în persoana medicului Ion Matei, pe care l-a întâlnit în 1968. După moartea acestuia, actrița a rămas neconsolată și a declarat acest lucru în mai multe interviuri:

„Sunt supărată. Supărarea asta nu va trece niciodată. O să moară odată cu mine. Vă spun sincer că aş fi preferat să mor şi eu odată cu el. Dacă există o mare dragoste, cum am trăit eu, ţi se pare că nimic nu mai are rost. 44 de ani am fost foarte fericiţi. Nu a existat niciun secret al longevităţii.

Citește și: Doi ani fără Draga Olteanu: Doi soți ce nu i-au fost fideli și un suflet pereche: Voiam să mor cu el

„Oamenii deștepți se înțeleg bine între ei până la bătrânețe...”

Există oameni deştepţi şi oameni tâmpiţi. Oamenii deştepţi se înţeleg bine între ei până la bătrâneţe, îşi descoperă unul altuia motive de admiraţie, lucrurile se încheagă în aşa manieră încât unul fără celălalt nu poate să facă nimic.

Asta e dragostea profundă care începe din tinereţe cu atracţia fizică şi se continuă cu iubirea. Ajungi să îl iubeşti pe celălalt cu toată fiinţa ta, respiri odată cu el, plângi odată cu el, râzi odată cu el… Aşa a fost viaţa noastră”, povestea îndurerată, doamna teatrului românesc, pentru ziarul ring.ro.

Ion Matei, medicul care i-a cucerit inima pe viață

Povestea lor de dragoste pare desprinsă din filme, dar viaţa lor nu a fost nicidecum una lipsită de obstacole şi grele încercări. Au rămas pe drumuri de două ori şi au suferit dezamăgiri din partea oamenilor în care au avut cea mai mare încredere.

"Eu nu am vrut să fac copii niciodată. Îmi sunt foarte dragi, dar nu mi-am dorit pentru că eu cred o treabă pe care nu vreau s-o spun în public, pentru că ar fi foarte decepţionate mamele.

Dar amintesc un proverb bătrânesc foarte înţelept: cine are să-i trăiască, cine nu să nu-şi dorească. În zilele noastre, ar trebui să ne gândim la partea a doua a proverbului." a declarat Draga Olteanu Matei, potrivit unui post TV. 

Ceaușescu i-a demolat casa

În spatele celebrităţii şi a succesului pentru care era invidiată atât de ceilalţi actori, cât şi de oamenii de rând, se ascundeau probleme care le-au dat viaţa peste cap.

"Stăteam într-o casă cu chirie, pe care a demolat-o Ceausescu şi, până ne-au dat alta, am stat la hotel nu ştiu câte luni. Ne-a costat o avere, toată leafa noastră mergea pe chiria de la hotel. Ne-au dat apoi altă casă, tot într-un imobil naţionalizat şi tot cu chirie.

Nu aveam de gând să cumpărăm casa, dar în anul 1995 s-a dat Legea 112 şi lumea spunea că e bine să o cumpărăm. Ni s-a spus că o va lua altcineva şi ne va da afara din casă. Şi atunci am cumpărat-o cu vreo 21 de milioane de lei.", a mai povestit actrița.

Nu au avut parte de linişte mai mult de câteva luni. După ce şi-au dat toate economiile, până la ultimul leu, un locatar apărut de nicăieri a revendicat casa şi au ajuns din nou pe drumuri.

Şi-au pus toată încrederea într-o prietenă avocat, care le-a distrus însă orice şansă de a-şi recupera locuinţa. Cu suflete amărâte de durere şi dezamăgiţi, au decis să ia viaţa de la capăt la Piatra Neamţ.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te