Două eleve s-au lovit şi s-au tras de păr într-o școală. Nu s-a intervenit, s-a filmat scena

DE Alex Darvari | Actualizat: 09.04.2022 - 18:50
Două eleve s-au lovit şi s-au tras de păr într-o școală. Nu s-a intervenit, s-a filmat scena / Radio Accent

O anchetă a fost demarată la Şcoala Gimnazială de Arte "Nicolae Tonitza" din Bârlad, unde a avut loc o altercaţie între două eleve, au informat, sâmbătă, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui.

SHARE

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii instituţiei, pe data de 7 aprilie, în pauza dintre prima şi a doua oră de curs, în intervalul orar 13.50 - 14.00, în curtea interioară a instituţiei două eleve s-au lovit şi s-au tras de păr, o înregistrare video cu incidentul apărând ulterior în spaţiul public.

Citește și: Cine e Andriy Khlyvnyuk, rockerul care a reunit Pink Floyd și a dat microfonul pe o pușcă de asalt

"Din primele cercetări, s-a constatat că diriginta clasei a audiat imediat după incident ambele părţi, identificând o mai veche dispută între cele două eleve. Doamnei dirigintă i s-a adus la cunoştinţă că există o filmare cu acest incident, aceasta intrând în posesia filmării şi vizionând-o. Ulterior, unul dintre profesorii de serviciu a luat primele măsuri de consiliere, discutând cu ambele eleve. Incidentul a fost adus la cunoştinţă doamnei director de către cei doi diriginţi şi s-a hotărât demararea unei anchete. Au fost informaţi şi invitaţi la şcoală părinţii ambelor eleve, dar în urma solicitării doar un părinte a venit în după-amiaza zilei de 07.04.2022, urmând ca luni, 11.04.2022, să aibă loc o întâlnire cu părinţii celor două eleve. Au fost convocaţi şi părinţii elevilor care au filmat şi au distribuit filmarea către elevi din alte şcoli", se arată în comunicatul remis de IŞJ Vaslui.

După finalizarea cercetărilor, Comisia pentru prevenirea şi eliminarea violenţei, a faptelor de corupţie şi discriminării în mediul şcolar şi promovarea interculturalităţii va întocmi un raport pe care îl va prezenta Consiliului clasei şi Consiliului profesoral, urmând să se decidă ce sancţiuni se vor aplica celor două eleve, dar şi celor care au filmat incidentul şi l-au postat pe grupurile elevilor, arată Agerpres.

Reprezentanţii IŞJ au menţionat că instituţia derulează în şcolile din judeţ două campanii care vin în sprijinul combaterii actelor de violenţă şi de promovare a unor cunoştinţe juridice elementare privind urmările pe care le pot avea actele de violenţă asupra elevilor şi asupra celor din jur.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.