Dosarul Giga TV. Hrebenciuc și Pinalti, condamnați la câte 3 ani de închisoare

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 24.12.2019 - 11:06
Viorel Hrebenciuc

Viorel Hrebenciuc şi Gheorghe Ştefan au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare în „Dosarul Giga TV”, fiind acuzaţi de trafic de influenţă. Decizia nu este definitvă.

SHARE

Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare de Tribunalul București în dosarul Giga TV. În același caz, fosta șefă a CNA, Laura Georgescu, a primit 4 ani și 4 luni de închisoare, iar Gheorghe Ștefan zis Pinalti 3 ani și nouă luni.

Potrivit aceleiași decizii, CNA si Laura Georgescu trebuie să plătească în total daune de 30.000 de lei către două televizuni (20.000 de lei pentru Antena 3 și 10.000 de lei pentru Nașul TV) care ar fi fost sancționate pe nedrept de instituție, conform acuzațiilor procurorilor.

Acuzațiile procurorilor au legătură cu modul în care a obținut licența o televiziune controlată de fostul primar de la Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, și el condamnat la 3 ani și 9 luni. Un alt fost membru al CNA, Narcisa Iorga, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare. Decizia poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel București.

Viorel Hrebenciuc a fost lider PSD, Laura Georgescu a fost președintele Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Gheorghe Ștefan ”Pinalti” a fost primar PDL în Piatra Neamț, Narcisa Iorga a fost membru al CNA.

Ei sunt acuzați de procurorii anticorupție că au acordat ilegal licența de emisie pentru Giga TV, televiziunea controlată de Gheorghe Ștefan.

Minuta pe scurt a Tribunalului București

1. condamna pe inculpata GEORGESCU LAURA – CORINA la pedeapsa principala rezultanta de 4 ani si 4 luni inchisoare.
aplica inc pedepasa complementara rezultanta a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a, b si g din C.p., pe o periada de 2 ani, dupa executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale.

2. condamna pe inculpatul HREBENCIUC VIOREL la pedeapsa principala de 3 ani inchisoare.
aplica inc HREBENCIUC VIOREL pedeapsa complementara de interzicerea exercitarii drepturilor prev. de art. 64 al. 1 lit. a, teza a II-a si b din C.p., pe o perioada de 2 ani.

3. condamna pe inculpatul STEFAN GHEORGHE la pedeapsa principala rezultanta de 3 ani si 9 luni.
aplica inculpatului STEFAN GHEORGHE pedeapsa complementara rezultanta a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a si b din C.p., pe o periada de 4 ani si pedeapsa complementara a interzicerii dreptului prev. de art. 66 lit. c din C.p. anterior, rap. la art. 12 din legea nr. 187/2012, pe o perioada de 3 ani

4. condamna pe inculpata IORGA NARCISA – CLEMENTINA la pedeapsa principala de 3 ani inchisoare
aplica inc IORGA NARCISA – CLEMENTINA pedeapsa complementara de interzicerea exercitarii drepturilor prev. de art. 64 al. 1 lit. a, teza a II-a si b din C.p., pe o perioada de 2 ani.

Admite in parte actiunea civila exercitata de partea civila S.C. ANTENA 3 S.A.
Obliga pe inculpata GEORGESCU LAURA – CORINA, in solidar cu partea responsabile civilmente Consiliul National al Audiovizualului, la plata catre partea civila S.C. ANTENA 3 S.A. a sumei de 20.000 lei cu titlu de despagubiri civile, reprezentand prejudiciu cauzat din savarsirea infractiunii de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata (contravaloarea amenzii aplicate).

Admite in parte actiunea civila exercitata de partea civila S.C. Nasul, Prieteni de Pretutindeni si Asociatii S.A.
Obliga pe inculpata GEORGESCU LAURA – CORINA, in solidar cu partea responsabile civilmente Consiliul National al Audiovizualului la plata catre partea civila S.C. Nasul, Prieteni de Pretutindeni si Asociatii S.A., a sumei de 10000 lei cu titlu de despagubiri civile, reprezentand prejudiciu cauzat din savarsirea infractiunii de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata (contravaloarea amenzii aplicate).

Respinge in rest, ca neintemeiate actiunile civile formulate de partile civile S.C. ANTENA 3 S.A si S.C. Nasul, Prieteni de Pretutindeni si Asociatii S.A.

Constata ca persoanele vatamate S.C. CABLE CHANNEL S.A. – RTL II si S.C. Estrada TV S.R.L. nu s-au constituit parti civile.

Respinge ca neintemeiate actiunile civile formulate de partile civile B1TV Channel S.R.L., S.C. SOTI Cablu Neptun S.R.L., S.C. ETNO Folclor Media S.R.L. si S.C. REAL TOP Media TV S.R.L.

Mentine sechestrul asigurator in vederea repararii pagubei produse prin infractiune (30000 lei) si a cheltuielilor judiciare (25000 lei).

Cu apel.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.